První grilování na novém kontaktním grilu. Zdravé grilování v pohodlí domova. Hovězí steaky a brambůrky no bylo to vynikající :-) Pěkná mašinka doporučuji.
Ve skutečnosti je grilování rychlá záležitost, kdy se maso opéká nad uhlíky a na grilování se spíše hodí menší kusy masa – plátky, špízy, steaky, ryby nebo ovoce. Oproti tomu barbecue je velmi dlouhá a pomalá úprava masa , která se neprovádí v tak vysoké teplotě, protože zdroj tepla je v typickém grilu umístěn stranou. Nespálené uhlí určitě nevyhazujte. Uzavřete všechny přístupy vzduchu do grilu , uhlí za pár minut vyhasne a zbylé kusy můžete použít na další grilování.
Grilů je na trhu celá řada. Můžete grilovat i na plynovém grilu , ale většina kuchařů se shoduje, že maso nikdy nechutná tak dobře jako z ohně. Všechny ingredience (krom lososa) promícháme. Pokud budeme grilovat na kontaktním grilu , použijeme na marinování veškerou marinádu. Zdeněk Marcín, šéfkuchař z Pražského kulinářského institutu, přináší základní rady, jak připravit kvalitní maso před položením na gril.
Na grilování , zahradní slavnosti a pohodové společné chvíle nad opečenými lahůdkami se těšíme celou zimu. Jakmile vykoukne sluníčko, už připravujeme gril k akci! Maso, zelenina, ovoce, pizza.
Všechno se dá opéct na grilu a povýšit na zhmotněnou dokonalost! Stačí jen pár jednoduchých fíglů a kuchyňských triků. Vybíráme: kontaktní gril. Elektrické grily jsou v posledních letech stále více žádaným hitem. Takže nejdříve rozpálíte gril.
Pak na něj naskládáte maso a přiklopíte víkem, sepnete sponou k tomu určenou. Kontaktní grily často mívají možnost posunout víko o kousek nahoru nebo dolů, podle tloušťky. Na přípravu grilovaného ananasu na kontaktním grilu potřebujeme: lžíci oleje, skořicový cukr, ks ananas. Příprava grilovaného ananasu na kontaktním grilu : Ananas oloupeme, omyjeme a osušíme.
Máte rádí grilovanou zeleninu? Bojujete s tím, že se často spálí? Zkuste elektrický gril Tefal Optigrill - zdravé a chutné grilování. Grilovaný ananas na kontaktním grilu.
Počasí venku je ( na zimní období) vcelku fajn, ale pro pohodové grilování to samozřejmě nestačí. Proto se každý, kdo rád griluje, dočasně přesunul do útulných a hlavně teplých útočišť grillerů a grillerek, do svých domovů. Moravský vrabec se zelím a knedlíkem! Ta chuť je prostě báječná!
Oproti tradičnímu grilování totiž přináší jejich užívání řadu výhod. Díky nim totiž nemusíte být závislí na rozmarech počasí, a různorodé grilované speciality si tak můžete, ať už sami nebo s přáteli, vychutnat z pohodlí domova. Dobré jídlo si tak připravíte velmi rychle a díky řadě funkcí, které grily. Míšo, já na grilu teplotu neřeším, pouze si rukou ověřím intenzitu žáru. Pokud v podstatě hne je to ideální teplota na prudké a rychlé grilování minutkového masa nebo zeleniny.
Mám pro vás tip jak může být ještě lepší. Ivi mám na tebe prosbičku, miluju grilovaný hermelín, ale ten na Catleru asi neudělám viď? Nenašla jsem nikde recept, zkoušeli jsme grilovat uzené oštiepky v šunce, protože anglickou jsem nesehnala (malá vesnička, malý výběr) a nic moc. Při nepřímém grilování probíhá v grilu podobný proces jako v horkovzdušné troubě, což umožňuje grilovat velké kusy masa, například šunky, pečeně, žebra, kuřata, krocany apod.
Při výběru grilu na dřevěné uhlí berte na vědomí, že kvalita se vyplatí a volbou nejlevnějšího grilu neušetříte, ba právě naopak. Z citrónu nastrouháme najemno jeho kůru a přidáme k ní najemno nastrouhanou kůru z pomeranče. Obě kůry spolu promícháme.
Na pstruhovi uděláme po stranách jemné zářezy, stačí na každé straně, aby se do jeho masa lépe dostala chuť. Na grilu dle chuti přimáznout třeba medem nebo polít pivem, ale není nutno. Po grilování odložit, hovězí posolit a nechat chvilku odpočívat.
Sračky ať si na to kydají strávníci dle svých zvrhlých chutí sami, já jsme z obliga, můj gril opustilo velmi chutné a lahodné maso, proti němuž může prostestovat jen vegetarián. Ten dostane hermelín a lilek.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.