pátek 24. dubna 2020

Schema zapojeni hdo

HDO je přepínané distributorem pomocí signálů, které jsou vedeny po přívodních drátech 230V (400V) k elektroměru. Elměr je dvoutarifní, načítá VT a NT odděleně. HDO může být zabudováno přímo v elměru nebo je montováno odděleně na elektroměrové desce a plombováno. Je pro signál nt HDO krátký impuls nebo trvá po celou dobu NT?


Kam zapojit vodič na ovládání od HDO do elektrokotle?

Jaké velké okénku musí být v krytu rozváděče před přijímačem HDO ? Bude HDO automaticky přepínat i podružný elektroměr EDIN 372L? Nakreslíte mi zapojení stykače boileru spínaného. Jak připojit HDO k elektrokotli?


Neznáte schéma připojení sazby elektroměru s. Jak zapojit zasuvku na HDO? To mě vedlo k výrobě jednoduchého zařízení, které signalizuje, jestli právě platí vysoký či nízký tarif. Zařízení se skládá z vysílače a přijímače.

Vysílač se nainstaluje do skříňky s jističi. Schémata zapojeni elektroměrů. Zapojení třífázového jednotarifního elektroměru – soustava TN-C Zapojení třífázového dvoutarifního elektroměru s jednopovelovým spínacím prvkem – soustava TN-C bez blokování spotřebičů Zapojení.


HDO je záležitosťou dodávatela EE,pretože to jednak dodáva a tiež aj plombuje. Odchod nuláku z HDO si už odberatel zabezpečuje sám podla svojich požiadaviek použitej technologie. Ale tu sa nedá nič predpokladať logicky, to je pre nich neznámy pojem. Jistič musí být možno zaplombovat v zapnuté poloze. Pro montáž elektroměrů a sazbových spínačů (přijímačů HDO , převodníků) musí být připraveno v rozváděči místo o rozměrech minimálně (v mm): 4. ER musí být z hlediska bezpečnosti připraveny pro montáž starších měřidel v provedení třídy ochrany I (viz příklady zapojení).


Device is based on single-chip microcontroller from MSP4family. Main features are switching of connected relays based on current settings and content of received datagrams and storing received datagrams to EEPROM memory with time stamp provided by attached real time clock circuit (RTC). MINI HDO ) optimalizaci spotřeby elektrické energie a následné finanční úspory.


Podstatnou výhodou HDO i MINI HDO je to, že k přenosu ovládacích signálů využívá rozvodné energetické sítě, ze které jsou ovládané spotřebiče napájeny. Pokud je v soustavě dostatek energie, je z rozvodny vyslán signál pro HDO a spínač přepojí sazbu a zároveň se zapnou akumulační spotřebiče. Elektroměr může být buď jednofázový, nebo třífázový (pokud jsou v bytě třífázové spotřebiče).


HDO což u standartniho zapojení systemu HDO neni nic nelegalního.

HDO umožňuje zapínání spotřebičů ( stykačů ) v časech vysokého tarifu (VT) a nízkého tarifu (NT, dříve nazývaného noční proud ), a tak ekonomicky rozvrhnout. Zalezi na zapojeni ktere pouzivate jako impuls k startu pri naskoku nizkeho tarifu. Sazbový spínač (přijímače HDO ) u dvoutarifního měření musí být jištěn proti přetížení jističem o hodnotě jmenovitého proudu A. Napájení sazbové cívky elektroměru se standardně připojuje na vstupní pomocnou svorku fáze Lelektroměru.


Umožňuje nastavení funkce HDO , nastavení chytrých režimů Smart, časové plánování (časové intervaly ohřevu v řádu hodin až dnů, např. dovolená), kontrolu ohřevů vody pomocí statistik (celková, měsíční, denní), zobrazení množství teplé vody o teplotě °C. Pro vysílání signálu HDO se v ČR používají frekvence 183. Frekvence HDO používané v daném místě je třeba zohlednit při návrhu zařízení, u kterých by na daných frekvencích hrozila rezonance, nebo odsávání HDO. Dnes jsou elektroměry ovládány prostřednictvím HDO (tj. dálkově), což je mnohem flexibilnější.


Dříve byly využívány samostatné přijímače HDO (krabička instalovaná na rozvodné desce či v rozvaděči obvykle poblíž elektroměru), avšak u elektroměrů nových typů, je přijímač HDO jejich součástí. Nakonec jsem se domluvil s investorem, že mu zapojím i topné těleso a doplním v rozvaděči o stykač. Měl totiž zajímavé topné těleso, které obsahovalo havarijní a provozní termostat, ale ty ovládaly mechanické kontakty a nešlo ho ovládat povelem z regulace.


Stykač zároveň zabezpečuje blokování od HDO ve vysokém tarifu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky