Zralá jablka si dobře omyjeme a oloupeme, pokud ale mají hezkou slupku, nemusíme je loupat. Z jablek ostraníme jadřinec a nakrájíme na tenká kolečka, zhruba okolo mm. Takto nachytané plátky jablek poklademe na plata sušičky a nastavíme ji na teplotu, která je uvedena v tabulce v návodu sušičky.
Máte velkou zahradu plnou jabloní a každý rok trnete, co s celou úrodou budete dělat? Připravili jsme pro vás zajímavých tipů, jak zpracovat jablka.
Využijte jejich potenciál a vyrobte si zajímavé dekorace , chutné koláče nebo vyzkoušejte některé zajímavé recepty na jablkové chutney či lahodný teplý mošt. Křížaly, jablkové chipsy – sušená jablíčka k jídlu nebo k dekoraci. Už jen samotné seskládání jablek do mísy, ošatky či skleněné široké nádoby spolu s ořechy a listy dokáže navodit atmosféru teplého babího léta.
Sušení jablíček je velmi jednoduché. S plody jabloní se dá rovněž vyhrát jako s barevnými květy okrasných. TIP: Při výrobě jablečných křížal používám kuchyňské náčiní , na které v receptu odkazuju.
Určitě se vyplatí mít vykrajovač jádřinců , protože jablka nakrájená na kroužky nejenže dobře vypadají, ale příprava je snadná a vzniká jen minimum odpadu.
Udělat si doma sušené ovoce je lehké a levné. Sušené ovoce alias křížaly: co vše lze sušit. Křížaly nejsou pouze usušená jablka , ale sušené plátky různých druhů ovoce od nejznámějších jablek přes hrušky, švestky, třešně až po meruňky, broskve a. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a natlučených částí. Takto připravená jablka si pokrájíme na plátky (měsíčky) široké cca mm - mm a skládáme na mřížku nebo plech s pečícím papírem - těsně vedle sebe.
Nejvhodnější doba na přípravu křížal je s nástupem topné sezony, jelikož doba schnutí se. Chcete se dozvědět, jak v sušičce sušit jablka , houby, meruňky, nebo si nevíte rady, jak na masové jerky nebo domácí jogurt? Neměly by být povadlé, scvrklé nebo moučné.
Jablka či hrušky krájejte na plátky. Dokáže domovu přinést správnou provoněnou atmosféru. Přinášíme vám nápady, jakými způsoby můžete využít sušený pomeranč a jak ho správně sušit. Možná byl váš strom velmi štědrý, nebo jste si koupili příliš mnoho jablek, protože jste si mysleli, že chcete uvařit osm dortů: ať už je důvod jakýkoli, mnoho jablek je nyní na cestě.
Jak sušit jablka doma na slunci. Předpokládá se, že tento způsob vařeníuchovává největší množství užitečných minerálů a stopových prvků. V průmyslové výrobě sušeného ovoce se jablka nejčastěji připravují pomocí chemických sloučenin, a proto je taková příprava na zimu lepší doma.
V městských podmínkách je výhodnější sušit ovocebez přírody. Před sušit jablka doma, budete muset vybrat, umýt a nakrájíme na tenké ovoce, jak je to možné, ne více než osm milimetrů tloušťky. Krycí plech zakryjte papírem na pečení, rozprostřete výsledné plátky. Ačkoli letošní léto bylo tropické a suché, na úrodě jablek se nijak negativně nepodepsalo.
Spíše se dá mluvit o jejich nadúrodě. Takže možná ani nevíte, co s nimi. Jak zužitkovat jablka , kterým končí doba životnosti, je tématem dnešního článku. Letos jsem si udělala radost a koupila sušičku a nemůžu ji vynachválit.
Další metodu je použití vysoušecí látky, která se nazývá silikagel. Tento speciální přípravek je běžně k dostání např. Jelikož v našich zeměpisných šířkách máme nejvíce jablek a hrušek, přinášíme návod na usušení právě jich.
Plody dobře omyjeme a oloupeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.