pátek 17. března 2017

Lagenárie recept

Do You Want To Know Whether Bach Flowers Can Help You? Bach flowers can be useful for many of the episodes we experience. Svou zahradu a jídelníček můžeme obohatit i méně obvyklými druhy zeleniny.


Takzvaná indická okurka, lagenárie , kalabasa, patří k vděčným, bujně rostoucím popínavým druhům tykví. Její plody lze jako mladé připravit na mnoho způsobů, vyzrálé jsou pak krásnou dekorací a slouží i jako nádoby. Mladé plody lagenárie oloupáme, rozpůlíme, semena buď vyjmeme, nebo, pokud jsou plody ještě opravdu malé a jejich semeník je moc pevný, necháme semena v rostlině 3.

Zeleninu nakrájíme na kostky nebo řezy, naskládáme do sklenic a zalijeme nálevem 4. Láhve důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme minut při teplotě 85. Domovinou této blízké příbuzné tykví je tropická Afrika. Plody lagenárie mohou být kyjovité, podlouhlé, kulovité, baňaté nebo uprostřed zaškrcené. Povrch je většinou hladký, může být i. Lagenárie vyžaduje dostatek slunce, teplo, dostatek živin a vody. Aby těch zajímavostí nebylo málo, přihodíme k dobru ještě jednu.


Patří k nejstarším domestikovaným rostlinám, pěstovala se již před 8–tisíci lety. Z Afriky se rozšířila do Asie i do Ameriky, kde se pěstovala dlouho před Kolumbovým příchodem.

Semena pravděpodobně nepřenesl člověk, plody mohly. Zdrevnatenú uhorku v Indii, Taliansku a Španielsku vydlabávajú a používajú ako nádobu na vodu. Z plodov však možno vyrobiť aj napájadlá, nádoby na kvety, misky, plaváky, hudobné nástroje, alebo dokonca aj veslá. Mnoho zahrádkářů se více či méně baví tím, že pěstují unikáty.


Fried Calabash Fingers with Tamarind Dipping Sauce. Každý může přidat vlastní recept. Hrníčkový recept bez vážení! Domácí bílé pečivo z polohrubé mouky, másla, droždí, mléka a žloutku.


Díky jejímu tvaru ji původně pravěký člověk sbíral a dělal z ní nádoby, což přetrvalo dodnes. Při výsadbě dopředu počítejte s velkými rozměry rostliny, která skleník doslova ovládne. Do tohoto článku ale podle mě patří a je pro mě osobně největším objevem, protože se jí i zasyrova.


Příprava je stejná jako třeba když děláte okurkový salát a je tak. Má světle zelené listy srdčitého až ledvinovitého tvaru, květy jsou bílé, rozvíjí se k večeru, do rána uvadají. Nejčastějšími opylovači jsou můry. Plody mají hruškovitý tvar a dorůstají do.


Jedním z nejbizardnějších druhů zeleniny je bezpochyby romanesco. Jeho původní název broccolo romanesco je zavádějící. Barvou sice připomíná brokolici, jeho nejbližším příbuzným je však květák, po kterém zdědil svůj tvar.


Pro svůj zajímavý, dekorativní vzhled a svěží zelenožlutou barvu je romanesco vhodné jako příloha.

Zdravý opěrný a pohybový aparát nám umožňuje pohybovat se vstříc našim cílům. Jedla jsem je uz mnohokrat, v podstate recepty z cukety muzes pouzit vsechny. Recept na unavené a oteklé nohy.


V jihoamerickych zemich ji pridavaji do svych specifickych polevek spolu se. Hodit se jistě bude i trocha botanické osvěty, tedy co jsou tykve za rostliny, kterým se říká cukety a kterým dýně, které se pěstují na jídlo, které na okrasu, co je lagenárie čili kalabasa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky