Domácí vepřové ve vlastní šťávě. Výroba doma v kuchyni není žádný problém, koukněte na náš recept i fotogalerii z výroby i zavařování. Takové maso nejen výborně chutná, ale i skvěle vypadá. Kupuji cca kg masa, které krájením rozdělím na libové úhledné díly, které použiji na medailonky, řízky, kapsy.
Vepřové ve vlastní šťávě.
Jen doporučuji dát méně pragandy, pro ty, co méně solí. Zavařuji tímto způsobem i např. Na dovolenou se pak hodí a velmi dobře chutná.
Připravte si maso, dobře funguje například kombinace vepřové kýty s pleckem, kdo má rád tučnější přidá si i libovější bůček. Konzervovat se dá i maso kuřecí, králičí, krůtí i hovězí, ale vždy bez kosti. Kůže na povrchu prořežeme na mřížku.
Zbylé maso nakrájíme na větší kostky, maso z kolene nakrájíme na jemnější kousky (je tužší a potřebuje delší úpravu).
Maso přendáme do mísy, opepříme. Naštěstí připravit si do zásoby maso ve sklenicích není tak složité. Až si namažete na čerstvý chléb doma vyrobenou konzervu, vzpomenete si na mladá léta, kdy vepřové ve vlastní šťávě obsahovalo skutečně maso.
K tomu musí být předem vybrané, umývané a sušené švestky odděleny od kostí. Uložte si jsme vepřové ve vlastní šťávě do svého jídelníčku zdarma. Nakrájené a dochucené maso ve vlastní šťávě můžete kdykoliv použít na své vlastní speciality. Od guláše, až po staré české knedlo-vepřo-zelo nebo klasické rizoto. Za prvé nic nechutná tak, jako doma dělaná masová konzerva z domácího masa.
Za druhé pokud dodržíte správný postup zavařování, vytváříte si hodnotnou zásobu jídla, která vám v temnu a chladu vydrží několik let. A přitom vyrobit si jí doma sami, stejně jako se dělá domácí vepřové ve vlastní šťávě , není žádný problém. A nezabere to ani moc času. Na vepřové je lepší sklenice.
Být výrobcem podobného zázraku co prodává Tesco, dával bych vepřové do konzervy taky. Sklenice nechte mírně vychladnout a můžete uložit do polic ve spíži. Recept na vařený vepřový bok.
Jelikož firma naslouchá svým zákazníkům, chtěla pro ně vyrobit výrobek, který je trvanlivý s vysokým podílem masa, a tak vznikla tato vynikající polokonzerva.
Zadělat si na nějaký domácí botulotoxin nebo jinou legraci jsem vážně nechtěla, takže jsem hodně řešila, jak to udělat nejlíp. Narazila jsem pak na pragandu – nakládací sůl. Nabízím domácí vepřové konzervy mimořádné kvality (v dnešní době je tato konzerva obsahově v této podobě téměř nekoupitelná), vepřové maso pochází z vlastního chovu na podestýlce. Prosté vepřové ve vlastní šťávě se nemusíme bát okořenit dalším kořením a sušenými bylinkami dle vlastní fantazie.
Pokud použijeme vývar, dbáme u něj na vysoký obsah kolagenu (nejlepší je vývar s vepřovými nožičkami a kůžemi). Syrové maso nakrájet na kostky, smíchat v misce se solí Praganda. Dát do hrnce s horkou vodou, voda má sahat přes víčko.
Vařit hodiny, odpařenou vo. Skládá se minimálně ze vepřového masa, vody, kukuřičného škrobu, solící směsi, česneku, stabilizátoru, dextrózy, antioxidantů, aroma a koření. Pro všechny labužníky zde máme výběr nejlepších vepřové maso ve vlastní šťávě receptů.
Všechny naše recepty obsahují přesný návod po krocích a detailní rozpis surovin.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.