Kváskový chléb krok za krokem 1) Příprava surovin. Jak na první kváskový chleba krok za krokem ? Jste už unavení kvalitou kupovaných chlebů? Chcete jíst kvalitní pečivo, ale zároveň za něho nechcete každý týden platit majlant?
Smícháme suché suroviny. Vše promícháme a necháme cca minut odpočinout.
Prohněteme a necháme kynout cca hodin. Pokud chcete těsto použít po přestávce, je nutné jej vyjmout z lednice, ponechat 3-hodiny a nakrmit ve chvíli, kdy dojde do pokojové teploty. Kvásek lze použít pouze ve chvíli, kdy je ve stádiu špičky kynutí, tedy kdy roste,“ radí na závěr šéfkuchař.
Máte pocit, že pečení c. Možná už máte po krk kupovaného chleba a chcete se pustit do pořádného domácího. Na to ale budete potřebovat kvásek. Je to sice jen směs vody a mouky, ale jeho výroba má svá pravidla a vyžaduje čas.
Ukážeme vám ji hezky krok za krokem.
Vlna pečení domácího chleba ovládá české kuchyně. Chce to daleko víc trpělivosti. Upekli jsme jeden pecen a zapisovali si časy, jak dlouho trvaly jednotlivé fáze přípravy a pečení. A krok za krokem fotili, jak vypadá konzistence těsta v jednotlivých fázích.
Na ty se můžete krok za krokem podívat ve fotogalerii. Sobota 17:00: Na pečení si vyberte den, kdy máte volno. Mar Dnes bych vám chtěla napsat něco o chlebu…ale ne o běžném kupovaném chlebu, nýbrž o pravém domácím bochníku chleba s dokřupava vypečenou kůrčičkou a vláčnou střídkou… Kdo někdy ochutnal dobře upečený domácí kváskový chleba, jistě potvrdí, že této chuti se nic na světě nevyrovná!
Domácí kváskový chléb pečeme minut na 2°C. Poté odebereme spodní plech, snížíme teplotu na 1°C a dopékáme cca minut. Na začátku, v průběhu i na konci pečení můžeme rosit vodou z rozprašovače pro lepší kůrku, ale není to nutné.
Na ten spodní nalijeme hrnek vody. V našem dnešním receptu nejprve nalijeme do míchací a pečící nádoby 5ml vody (Kč). V případě kmínového chleba jsou to veškeré potřebné tekutiny. Recept na domácí kváskový chléb krok za krokem. Kvásek dáme do mísy (ideálně od kuchyňského robota), přilijeme 1ml vlažné vody a přisypeme 1g žitné mouky.
Dnes se naučíme péct úžasný domácí kváskový chléb. Příprava je trochu delší a náročnější, ale výsledek opravdu stojí za to.
Slané cuketové tyčinky s m. Lze použít za další 3-hodiny. Tentokrát jsem zvolila recept od zkušené pekařky chleba - mašktnice: OŘECHOVÝ CHLÉB Jen ty vlašské ořechy jsem zaměnila za lískové a místo hladké mouky jsem použila pšeničnou tmavou chlebovou. Ten svůj jsem získala pomocí kváskové mapy. Základem všeho je KVÁSEK. Kvásek si doma udržuji touto jednoduchou metodou.
Není to žádná rychlovka, stojí to spoustu dřiny a času, ale výsledek rozhodně stojí za to! Chleba pak chutná úplně jinak, než kdykoli předtím. Zkuste to, vlastní kváskový chleba je prostě nej! Jahodová bábovka s kysanou smetanou. Když těsto doplníte bylinkami, bude ještě lepší.
Jako bonus si vyzkoušíte tzv. Recepty na domácí chléb , ze kterých se vám budou sbíhat sliny Autor: Kitchenette. Bílý kváskový chléb s mateřským těstem je hydratovanější těsto a tudíž si vezměte k ruce stěrku a bude vhodné si během práce vlhčit ruce vodou.
Bramborový kváskový chléb s ořechy Ať už se zařadíte do skupiny vyznavačů kváskového chleba nebo máte raději semínkový bez mouky, v našem výběru najdete velkou porci inspirace! Možné vyzvednutí osobně dle dohody.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.