Roste v Japonsku, strouhá se na speciálním struhátku ze žraločí kůže – OROSHIKI, ale až po správném nastrouhání dostane svoji štiplavost a tu správnou chuť. Je to vlastne stonka rastliny, ale väčšina ľudí to považuje za koreň. To isté ako pri zázvore). Existuje mnoho pálivých rastlín, avšak pálivosť wasabi stimuluje nosnú dutinu, ale na rozdiel od chili to netrvá príliš dlho.
Pravé wasabi má komplexnú chuť.
Pálivosť je hneď nasledovaná sladkosťou. A protože to pravé nebývá vždy k mání, je lepší si ho vypěstovat doma. Wasabi toho tedy umí opravdu hodně. Zatím není spolehlivě ověřeno, zda se dá v našich podmínkách wasabi pěstovat i jako venkovní bylina.
Náhražka pravého wasabi se vyrábí z našeho křenu selského, hořčičného semena a zelené přírodní barvy. Co je tedy pravé wasabi ? Pokud zatoužíte ochutnat pravé wasabi , ale odrazuje vás jeho vysoká cena, nezbývá nic jiného, než se pustit do vlastního pěstování.
Bílým květem jsou si oba druhy velmi podobné, vzrůst a vzhled listů jsou ale celkem odlišné. Je to najemno nastrúhaný podzemok v Japonsku rastúcej byliny z čeľade Brasicaceae - kapustovité. V prírode rastie v podraste stromov a kríkov, pozdĺž.
Snad každý se již setkal s tímto názvem japonské delikatesy, někteří ji také ochutnali jako kořenící přílohu k sushi nebo sashimi. Zahradnictví Krulichovi - zahradnictví, květinářství, trvalky, skalničky, bylinky a koření. Používa sa ako prísada v japonskej kuchyni. Na trh sa dostáva v podobe pasty alebo prášku, avšak väčšina komerčných výrobkov obsahuje iba náhrady (chren, horčičné semeno a prírodné zelené farbivo), pravé wasabi je v Japonsku známe ako hon- wasabi. Zelená pasta, kterou dostaneme v našich obchodech, a kterou většina japonských restaurací používá, nemá s pravým wasabi nic společného.
Proto mnoho firem vytváří imitace wasabi z hořčice, křenu a dalších složek. Pod stejným názvem se prodává náhrada, která je připravena z křenov selského, drcení hořčičná semínek a barviva. Je to proto, že originál wasabi je docela drahé. Tradice a metody přebíráme od předků. Doufám, že je budeme moci předat dalším generacím.
Pěstování wasabi se chci věnovat po zbytek mého života. Ochutnejte pravé nefalšované japonské wasabi. Tento prášek je s podílem pravého křenu, a proto pálí pouze minut od smíchání s vodou.
Má tedy stejné vlastnosti jako čerstvě nastrouhaný křen wasabi. Prášek je bez chemických barviv a obsahuje pouze přírodní složky. Stačí smíchat s trochou vody a použít do sushi. Pravou pastu je na internetu zakoupit pod označením hon wasabi , což znamená pravé wasabi.
Originál je logicky mnohem lahodnější, štiplavější a se sushi přináší logicky harmonii na rozdíl od náhražky. Obyvatelé se nechávají standardně balamutit a nakupují levnější náhražku. Ideální je si wasabi vypěstovat doma na. Tí z vás, čo obľubujete pravé suši, túto prísadu určite poznáte.
My vám ho však predstavíme z jeho pestovateľskej stránky. Původně pochází z Japonska, roste pouze v tekoucích vodách.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.