úterý 17. listopadu 2015

Hovězí roštěná v pomalém hrnci

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Roštěnky v pomalém hrnci Roštěnky mám ráda od dětství. V jakémkoli množství, nejraději v receptu od maminky.


Babička nám je taky dělala často, v trochu tučnější úpravě. Ideálně hodně sádla a cibule, to byl základ její kuchyn. Vše zalijeme smetanou ke šlehání. Tento postup samozřejmě nedoporučujeme při přípravě dietního pokrmu. Kdo chce, může pak přidat hovězí bujón.


Kdo má rád guláš hustší, přilije hladkou mouku rozmíchanou s vodou a nechá ještě půl hodinky provařit. Můžeme i přecedit přes síto. Omáčku necháme v pomalém hrnci vařit ještě hodinu. Teď je čas na naporcování masa - nakrájíme ho na úhledné plátky - lze použít elektrický kráječ, u králíka na jednotlivé porce.


Pro pozdější podávání zabalíme do alobalu a uložíme v chladničce. Pomalý hrnec Vám usnadní práci v kuchyni. Recepty pro pomalý hrnec jsou pestré a každý najde takový recept, který hledá a který snadno zvládne. Dnes si povíme, jak v pomalém hrnci připravit výborný hovězí guláš. Na guláš se používá přední hovězí maso.


Je více protkané tukem a šlachami, které se při pomalém vaření rozpustí a dodají guláši tolik potřebnou šťavnatost. Nejenže vznikne výživná polévka plná vitamínů, ale maso v něm uvařené je krásně šťavnaté a můžete ho používat pro další konzumaci. Dvojnásob to platí, pokud vývar uvaříte v pomalém hrnci , který je šetrný k vitamínům. Navíc při dlouhém vaření, které každý pořádný vývar. To víte, že jsem odbíhal od Tv kontrolovat, co se to vlastně v tom hrnci děje.


Tématické fráze: hovězí guláš guláš z kližky v pomalém hrnci hovězí guláš v pomalém hrnci hov. Když jsem zjistil, že se neděje nic moc, tak jsem se zklidnil, že to opravdu z hrnce neuteče. Jaké bylo moje překvapení, když jsem ráno vstal a šel zkontrolovat vývar.


Po ochutnání jsem se nacházel v nebi. Po dalším studiu na internetu jsem. Kuřecí, hovězí , zeleninové, prostě jakékoliv :-) Dnes došlo na hovězí polévku, kterou jsem vylepšila čerstvou kořenovou zeleninou.


Vánoce se přeci jenom blíží, tak ji mám skoro přeb. Hovězí vývar v pomalém hrnci Vývary mám ráda. Recept, podle kterého se vám Rolovaná roštěná v pomalém hrnci zaručeně povede, najdete na Labužník.


V pomalém hrnci lze uvařit polévky, guláše, omáčky, dušenou zeleninu, plněné papriky, francouzské brambory, masové rolády. Samozřejmě během vaření můžeme hrnec otvírat, jídlo dochucovat, zahušťovat, tak jak se nám zlíbí. Zní to jako pohádka a kdo to nezkusil, neuvěři. Většina lidí stravu připravenou v pomalém hrnci hodnotí jako velmi chutnou, a tak se již.


Byla to dobrota, ale jak už jsem psala, nikdy jsme Halali do svíčkové nedávali, tak se s vámi dnes podělím o recept, který mám vžitý od mého dětství, a který jsem vždy zbožňovala.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky