pátek 15. dubna 2016

Japonská kuchařka

Japonská kuchyně patří k nejzdravějším na světě a proto se také Japonci dožívají velmi vysokého věku. Chutěmi, vizuálním ztvárněním, ale i přípravou je výjimečná a stále více populární po celém světě. Miso je sójová pasta, kterou Japonci nebo makrobiotici používají při vaření jako základ pro polévku.


Vyrábí se také z hnědé rýže nebo ovsa, ale není to obvyklé. Kuchařka jídel z Japonska. První velká japonská kuchařka v České republice!

Nechte se inspirovat oblíbenými recepty této asijské kuchyně. Pod vedením čtyř nejlepších japonských kuchařů, kteří působí v České republice, zvládnete přípravu sushi i japonských specialit krok za krokem. Návody jak připravit ryby, rýži, zeleninu a výběr.


Elegantní japonská rolovaná omeleta. Příprava: rychla babi 18. Mnohým už slova jako suši nebo tempura nezní cize a japonská kuchyně je tu známá jako nízkokalorická a zdravá.


Wašoku ale nejsou jednoduše japonská jídla. Je to široký pojem, který zahrnuje také veškeré zvyky Japonců vztahující se k jídlu, po staletí tříbenou moudrost, vynalézavost a bohatou tradici. Japonská roláda Východ slunce - takový dezert jste ještě neměli!

Video recept z kanálu Chutný TV. Velká japonská kuchařka přináší originální recepty od předních japonských kuchařů. Seznámí nás s nejoblíbenějšími recepty této asijské kuchyně a naučí nás jejich přípravu krok za krokem. Kromě oblíbených sushi receptů přináší i řadu dalších specialit.


Dozvíme se také, jak připravovat ryby, rýži. Omuraisu je v Japonsku velice mladý pokrm, vznikl až na přelomu 19. Japonská keramika od Made in Japan pochází přímo od jeho výrobců – japonských hrnčířů.


Nádobí Made in Japan je funkční, exkluzivně navržené, má vkusný design a dlouhou životnost. V unikátních kolekcích najdete jídelní servis, talíře mělké i hluboké, misky, mísy, tácy, servírovací set na sushi, čajový. Vyberte si některou z knih obsahujících mnoho receptů na zaručené japonské delikatesy! Pre všetkých milovníkov ázijskej kuchyne je tu naša Veľká japonská kuchárka.


Zoznámi vás s najobľúbenejšími receptami a naučí vás ich pripravovať krok za krokom. Okrem obľúbených sushi prináša aj mnohé ďalšie špeciality. Vietnamská kuchařka s rodinným příběhem Pohlreich. Zdeněk Pohlereich vydává ve svém nakladatelství Sevruga první neautorskou kuchařku manželů Tuana a… 3Kč: Koupit.


Sushi jednoduše a rychle - Atsuko Ikeda. Sedm ingrediencí a tato kniha stačí k tomu, abyste se stali mistry japonské kuchyně! Přiznejme si to: japonské pokrmy vypadají lákavě a omamují barvami a exotickými vůněmi a chutí.


Italská kuchyně, francouzská, mexická, španělská, indická, japonská - je jich tolik a každá je jiná.

S námi je můžete vyzkoušet všechny. Obsah knihy: Japonská kuchařka. Ryzi zasadne basmati, nedavno dosla a uvarila jsem dlouhozrnnou, detem uz nechutnala,jsou zvykle na basmati.


Koupila jsem i jasminovou a uvidime. Tam se da ryze, voda,sul,oleja zapne a nestara se. Casto davam kari – tu zlutou ryzi deti milujou. Jde o velmi populární japonské jídlo z jednoho hrnce (nabemono).


Název je složen ze dvou slov suki - plátek a yaki péci. Hlavní surovinou je na tenké.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky