pátek 15. dubna 2016

Kachlová kamna se zápecím

Tepelná účinnost tohoto topidla se pohybuje pouze okolo –. Akumulační schopnost sporáku je menší, pohybuje se kolem – hodin. Jeho hlavní funkcí je vařit, ne topit. Vaření na kachlovém sporáku vyžaduje jistou zručnost, ale taková husička upečená v troubě se nedá nijak ani ničím nahradit.


S kachlovými kamny se setkáváte denně.

A po dobu topné sezóny o to intenzivněji, protože je musíte také obsluhovat. Jejich životnost je při. Kobaltově modrá glazura asociuje doby slavných egyptských faraonů.


Pojmenování kovu a odstínu “kobalt” je však mnohem mladší a inspirací tu prý byli zlomyslní skřítci “koboldi”, kteří německým horníkům kazili práci, když do těžených niklových rud tu a tam nastražili. Kachlová kamna se zápecím. A když ze zápecí vykukuje kožešina nebo deka.


Tento kachlový sporák byl navrhován se zvýšenou akumulační schopností. Zápecí za kobkou sporáku pro pohodlné lenošení.

Nabízíme tradiční sporáky na tuhá paliva a. Kamnářství Pohoda postaví na míru kamna , krb, kachlová kamna , kachlový sporák, venkovní kuchyně. Středočeský kraj, okres Benešov. Krbová kamna Jotul s dvoustupňovým spalováním zase šetří palivo, takže dlouho nemusíte přikládat.


Babičkovská kachlová kamna či sporák jsou dokonalým doplňkem větší chalupy. Představte si třeba kachlový sporák se dvěma troubami, velkou varnou plotnou a kamnovcem, který zajišťuje dostatek teplé vody pro kuchyň. Může stát i volně v prostoru. Zakázky jsou realizovány od návrhu až po realizaci v úzké součinnosti se zákazníkem. Dnes stále oblíbenější variantou je sporák s vyhřívaným zápecím - ležením (viz obrázek).


Každá kamna jsou dělaná na zakázku, tedy na míru zákazníka. Každý zákazník má nejenom jinou představu, ale i jiné možnosti a daný prostor. Taková kamna něco nejen stojí, ale i váží, a stanou se hezkým kusem nábytku, z kterého se budete těšit celý život.


Rozhodnutí jaká kamna vybrat tedy není. Po dobu tří let jsem zde vyráběl keramické kachle a rozhodně jsem pochopil, co znamená pojem ručně vyráběná keramika. Stěny kamen akumulují teplo a odevzdávají jej se zpožděním jako sálavé teplo, které navozuje pocit útulnosti. Klasická kachlová kamna se hodí spíše pro dlouhodobé vytápění.


Staví se vždy individuálně z kamnových kachlů, šamotových cihel a příslušného ohniště a osazují se na pevné místo.

Omlouváme se zákazníkům, ale 20. Zápecí je možné realizovat z keramiky, zděné či kombinací těchto dvou. Těšíme se na vás znovu od 6. Děkujeme za pochopení a přejeme příjemné prožití vánočních svátků a hodně zdraví a štěstí v novém roce. Pořiďte si kachlový sporák do své domácnosti.


Navštivte naše studio a nechte si poradit odborníky. Po uvedení rozměrů místnosti a umístění komína vám vypracujeme 2D či 3D návrh, díky němuž budete mít jasnou představu o finální verzi. Všimli jsme si, že blokujete reklamy. Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma.


Rozlehlá kachlová kamna. Rohová kachlová kamna - kobalt. Stavba realizovaná firmou Kamna Volech.


Hladké kachle, římsa Minus a ozdobný pásek s motivem list od KK POKER, Kamnářství Bechyně, glazura MX10 olivová zelená. Zabýváme se stavbou a opravou kachlových kamen, kachlových sporáků a krbových vložek. Mají totiž jak elegantní kachlový kabát, tak v nich můžeme přes sklo pozorovat plápolající oheň.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky