čtvrtek 26. května 2016

Jehněčí tajine

Jehněčí tajine pochází ze severní Afriky. Pokrm, který se původně připravoval v hliněném hrnci na rozpáleném uhlí vás uchvátí svou chutí i vůní. Pokud hledáte hlavní chod na slavnostní příležitost, pak je jehněčí tajine to pravé.


Její původ jak už jste asi pochopili, je africký. A díky poklici, kde se vytváří pára zůstává maso krásně šťavnaté. Tajine je určen k pomalému způsobu vaření. My jsme hrnec vyzkoušeli na jehněčí a maso bylo hotové za hodinky.


Podáváme ji s kuskusem. Jaké tajine můžete vyzkoušet? Tento pokrm se dělá s několika druhy masa jako jehněčí , skopové, hovězí, telecí, kozí, kuřecí a rybí maso.


A také v bezmasé variantě, obzvlášť zajímavá je varianta mandlí a sušených švestek. Co je základem tajine ? Do misky si připravte černý pepř, cayennský pepř, směs Ras El Hannout, sladkou papriku, zázvor, skořici, kurkumu a vše důkladně promíchejte. Polovinou směsi obalte maso a dejte jej odležet do. Přidáme cibuli a na kostky nakrájené jehněčí maso. Za častého míchání opékáme minut dozlatova.


Tagines When you have a hankering for some luscious Moroccan cuisine, it’s time to pick up one of our stylish tagines. With their distinctive conical shapes with wide bases and tall lids, they add style an exotic dash of style to your kitchen as you cook up some succulent dishes. A pokud zatím nemáte unikátní nádobu tajine , nevadí, až ochutnáte jehněčí tajine , určitě si ji pořídíte. Zkuste zatím vařit v litinovém kastrolu s těžkým dnem, jde nejdříve o to, abyste si oblíbili chuť.


Dobrodružství s tajine začíná! Je to docela snadné, den předem si naložte maso, aby bylo chutnější, a jen. Nechte marinovat minut.


Vařte v páře po dobu minut zároveň s předkrmem a dezertem. Mezitím smíchejte v kastrůlku jehněčí vývar s polovinou koriandrových lístků a nechte mírně. Ale můžeme ho připravit v jakékoli silnostěnné nádobě s dobře těsnící poklicí. Maroko je země provoněná kořením.


Marek Fichtner tam strávil nějaký čas a oblíbil si místní specialitu – tajine (tažín). Příprava je jednoduchá a chuť nečekaná. Přesný postup můžete vidět v Markově novém pořadu Atlas chutí na Stream.


Přemýšlela jsem, jak použít jehněčí žebírka, aby hotové jídlo nasytilo více strávníků a aby si pochutnali. Rozhodla jsem se pro marockou úpravu. Nemám originál tajine nádobu, peču v litinovém pekáči. To samozřejmě seženete i tady, ale pravděpodobně vám to chvilku zabere. Heat the vegetable oil in the base of a tagine dish, or heavy-based casserole dish.


Fry the chicken for 2-minutes. Remove from the dish using a slotted spoon and set aside. This authentic lamb tagine recipe will take you to slow-cooked perfection in six simple steps – just kick back and let it do its thing.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky