pátek 6. května 2016

Vepřové ve vlastní šťávě s rýží

Vepřové maso ve vlastní šťávě s rýží. V hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme konzervu, papriku, podle chuti česnek a. Tématické fráze: vepřové plátky na kmine vepřová kýta s rýží veprove platky na kmine recept veprove maso na stave s ryzi omáčky z vepřového k rýži vepřové plátky s rýží omáčka k rýži z veproveho vepřová plec s ryzi vepřové plátky se šťávou vepřové plátky omacka z veproveho masa s ryží vepřové s rýži. Vybereme část tuku z konzervy a dáme na pánev rozehřát.


Dáme vařit rýži , řídíme se návodem na obalu. Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nasekanou cibulku.

Poté vyklopíme obě plechovky. Maso mícháme a postupně opékáme. Teď už teplotu snížíme a dále podléváme vodou nebo vývarem a vaříme do změknutí masa (častěji obracíme). Potom zaliju dvojnásobným množstvím vody, přidám sůl, půl cibule, do které jsem zapíchala hřebíčků, a mletý pepř.


Strčím do trouby tak, že si zvednu rošt o jedno poschodí, kastrol s rýží nezakrývám a peču asi na polovině knoflíku plynového hořáku. Kosti a kůže během pečení pustí tuk a dodají sílu šťávě. Po upečení vyjmeme maso z pekáče, šťávu slijeme přes jemný cedník a podle potřeby přidáme vodu nebo naopak zredukujeme. Sklenice naplníme masem a zalijeme vzniklou šťávou.


Kosti vyhodíme a vypečenou kůži si můžeme posolit a dát s chlebem jako pamlsek.

Připravte si maso, dobře funguje například kombinace vepřové kýty s pleckem, kdo má rád tučnější přidá si i libovější bůček. Bůček vykostíme, pomeleme na velké šajbě, přidáme sůl a důkladně promícháme. Nacpeme do tří čtvrtin do zavařovacích sklenic, navrh položíme kůži, mírně posypeme drceným kmínem a do každé sklenice dáme. Zavařené vepřové ve vlastní šťávě.


Syrové maso nakrájet na kostky, smíchat v misce se solí Praganda. Dát do hrnce s horkou vodou, voda má sahat přes víčko. Vařit hodiny, odpařenou vo.


Plátky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Následně zlehka obalíme v hladké mouce. Nakonec přisypeme nakrájený pórek a již jen prohřejeme.


Konzervu se žampiony slijeme. Recept na moc dobré rizoto s vepřovým masem ve vlastní šťávě a směsí zeleniny. Rýži nemusím, ale toto rizoto nemá chybu. Výborné vepřové rizoto, po kterém se jen zapráší. Více než 5položek jachtařských potřeb skladem.


Hotové jídlo Hovězí maso. Na rozpáleném oleji maso rychle orestujeme, přidáme zeleninu a pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Podle chuti směs osolíme.


Bomberovy vepřové kousky podáváme s rýží.

Cibuli zpěníme, přisypeme rýži , orestujeme a zalijeme hrnky vody. Přidáme zeleninu, vepřové maso ve vlastní šťávě a okořeníme vegetou. Zakryjeme pokličkou, vložíme do trouby rozehřáté na 1°C a pečeme hodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky