Proces výroby probíhá stejně jako při výrobě za tepla, jen se med rozpouští ve vodě o teplotě kolem °C a jsou použity chladnomilné kvasinky, díky kterým se docílí rozkvašení už při teplotách mezi 13. Po minulé zkušenosti s medovinou dělanou za tepla, kdy mi prasknul lt. Doba pro první stočení medoviny vyráběné za studena nastala.
Pravda, ako u koho, záleží na chuti. Tradičná medovina sa pripravuje dvomi spôsobmi, za tepla a za studena. Tu je recept na našu domácu medovinu, ktorú robíme naozaj v malom množstve. Užívame ju skôr, ako liek, než ako nápoj. Výborná je za tepla i za studena , účinná pri nachladnutí.
Medovina je nejen chutná ale i zdravá, zjistili vědci. Teplá medovina ohřeje tělo. Pokud chcete pít medovinu teplou, musíte ji ohřát přímo nebo ve vodní lázni na teplotu mezi 55° až 60° Celsia. Pokud horní hranici teploty překročíte, v medovině „nepřežijí“ příznivé látky a změní i svou chuť.
Tento výborný nápoj si však můžete připravit i doma. Ukážeme vám postup krok za krokem. Postup při výrobě medoviny se příliš neliší od výroby vína, jen se místo šťávy z hroznů použije roztok vody s medem. Všechno vybavení najdete doma, potřebujete pouze kvasinky, živnou sůl a dostatek času, aby medovina vyzrála.
Brz i lak recept za domaće kupinovo vino. Sa nastankom nekih drugih pića, pravljanje medovine polako pada u zaborav, da bi posle dosta godina ponovo dobila na značaju. U današnje vrema medovina ponovo postaje popularna i sve traženija na tržištu.
Danas je medovina jako traženo piće zbog svojih specifičnih karakteristika. Recept za medovinu – Kako se sprema medovina. Postupak je isti kao i kod proizvodnje vina od grožđa. Nyní vám představíme základní recept na výtečný a posilující medový nápoj, na který budete potřebovat me vodu, kvasinky a živnou sůl.
Co budeme k výrobě medoviny potřebovat? Abyste docílili správného výsledku, musíte mít při ruce ty nejkvalitnější ingredience. Pravděpodobně jediný prakticky využitelný recept. Děda sice vyrábí různé „-ovice“, ale medovinu taky nezkoušel.
Jedná se o výrobu medoviny za studena. To znamená, že med nepře-vařujeme. Pro výrobu medoviny potřebujeme: med vodu kvasinky živnou sůl demižon o objemu demižonu.
Prvo treba da se spremi smesa za medovinu pa onda sama medovina , tako da treba da imate strpljenja za ovaj proces. Spremite litru prokuvane vode, prohladite je. Medoviny vyráběné za studena Medoviny vyráběné studenou cestou. Nejsou vařené ani ohřívané nad 40°C.
Tradiční medovina bez přídavku koření nebo bylin od našeho dodavatele Miroslava Bašty z Jižních Čech. Výroba medoviny je velmi náročná, odměnou je však medovina se všemi zdraví prospěšnými vlastnostmi medu. Medovinu dobijemo fermentacijom otopine prirodnog meda koji bi trebao biti što tamnije boje (medljika, kesten…) da dobijemo što tamniju boju medovine.
Tématické fráze: koláčky za studena koláče kolac vlčnovské koláče kynuté těsto za studena koláče kynuté za studena převalovane kolače vlčnovské koláčky koláče kynuté v lednici převalované svatební koláče recept jak se dělá kvásek koláčky kynuté za studena těsto kynuté za studena vlcnovske kolacky recept.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.