úterý 27. září 2016

Proč jíst hrušky

Proč jíst jablka a hrušky ? Recepty Magazín o jídle Sezónn í tipy Fotky jídel. Jestliže se sami sebe ptáte, proč jíst hrušky , pak je odpověď opravdu velmi jednoduchá. Stačí se jen zaměřit na přínosy, které vám hrušky mohou dodat. Jedním z prvotních přínosů je fakt, že jde o ovoce s velkým množstvím vlákniny.


Tím zamezujete tomu, že se u vás budou projevovat.

Tak proč ne jíst hrušky každý den ? Existuje mnoho odrůd hrušek a jsou stejně užitečné. Je zdrojem vody, vlákniny, vitamínů a minerálů. Abychom si při konzumaci hrušek uchovali všechny v nich obsažené cenné látky, je samozřejmě nejlepší jíst je syrové a zralé. To však dost dobře nejde, chceme-li jimi obohacovat náš stůl i mimo jejich sezónu.


Hrušky na dosah po celý rok. Změna stravování a životního stylu je jedou ze základních věcí, kterou by měl člověk udělat. Obsahují vysoké množství vitaminu C, který je nezbytný pro náš imunitní systém.

Jsou nezanedbatelným zdrojem vitamínu B, přičemž nejvíce je ho obsaženo těsně pod slupkou, a proto hrušky raději neloupeme. Při průjmu bychom neměli hrušky konzumovat. Těhotné ženy by také neměly jíst hodně hrušek, protože by novorozenec mohl být nedostatečně zásobený některými živinami. Naopak jsou bohaté na vitamíny skupiny B, který je obsažen zejména v části hned pod slupkou. Proto není dobré hrušky před konzumací loupat.


Už naše babičky věděly proč jíst hrušky. Holdujete-li často masu, alkoholu a sladkostem, vzniká v těle více kyseliny močové – hrušky dokážou její hodnoty snížit, proto jsou skvělé pro lidi trpící dnou. Shrňme si navíc všechno, co hrušky umí. Možná si neuvědomujete, jak je výživná - je to plný vlákniny a živin a výzkum ukazuje, že jíst hrušky může mít svou roli v prevenci kardiovaskulárních onemocnění a cukrovky, mezi jinými onemocněními.


Ovesné vločky nemusíte nutně jíst pouze ráno nebo před tréninkem a ne vždy je musíte připravovat nasladko. Za vyzkoušení stojí i různé druhy placek, slané sušenky nebo karbanátky z ovesných vloček,“ doporučuje Kateřina Hollerová, hlavní trenérka fitness centra pro ženy Contours. Jelikož je náš organismus zvyklý na sladké, přestat jíst veškerý cukr velmi náhle může vést k intenzivním abstinenčním příznakům jako bolesti hlavy, úzkosti a výkyvy nála upozornila doktorka Kohnová. Pokud jste si někdy nestihli dopřát váš obvyklý šálek kávy po ránu, tak jistě abstinenční příznaky znáte. Jde o tradiční ovoce, vedle jablek velice rozšířené na našich zahradách.


Možná až příliš obyčejně působící plo který často zůstává spíše na okraji našeho zájmu, je obvykle šťavnatý, chutný, se specifickou nasládlou vůní a nezanedbatelnými zdravotními benefity. Mohu jíst hrušky s diabetem typu 2? Glykemický index hrušky je pouze jednotek.

Přes sladkost, hruška s diabetem typu je velmi užitečná, pokud sledujete jeho využití. Najdeme v nich vitamíny A, B a C, a také antioxidanty či draslík, díky kterým jsou doporučené při různých srdečních potížích. Tradičně se radí jíst hrušky při problémech s ledvinovými kameny a močovou soustavou.


Je dobré si trochu hrušek nasušit a nebo mít po ruce hruškové křížaly v zimním období. Tohle je důvodů, proč byste měli jíst obyčejné hrušky ! Třeba pomůže malé opakování důvodů, proč vlastně zeleninu jíst. Vitamíny, minerály, antioxidanty.


Je prospěšná podobně jako ovoce, ale pro organismus výhodnější, protože neobsahuje tolik cukrů. Jednou někdo potřepal jabloní, Newton pod ní spící byl bacen do hlavy jabkem a do dneška na ten následný výmysl někteří čučí, jak by spadli z višně. Hrozí, že nezaměstnanost v Evropě se zdvojnásobí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky