Rýžová mouka - recepty na každý den. Neobsahuje lepek, tudíž je vhodná i pro celiaky. Snižuje hladinu cholesterolu a kyseliny močové v krvi, díky nízkému obsahu sodíku je vhodná i pro uživatele s vysokým krevním tlakem, podporuje růst vlasů. Použití v kosmetologii. Je to základní složka pro domácí vaření výživných, čistících a změkčujících obličejových a tělních maskách.
Masky založené na tom pomáhají v boji proti pigmentovým skvrnám a pihám. Je bohatý na vápník a železo a obsahuje vitamíny A, B Ba B3. Kurakkanová mouka se vyrábí z celého zrna a díky tomu je bohatá na vlákninu. Obsahuje až třikrát více bílkovin než rýžová mouka a má nízký glykemický index.
Tato mouka se přidává do pečiva pro zvýšení nutriční hodnoty. Její chuť je neutrální a tak nebude v žádném pokrmu působit rušivě. Také je přirozeně bezlepková. Obvykle se kombinuje s jinou bezlepkovou moukou. Může obsahovat stopy lepku.
Pozor, starší kukuřičná mouka obvykle zhořkne. Podobá se na naší pšeničné mouce. Z bílé rýže je velmi jemná, z hnědé však nutričně bohatší. DÝŇOVÁ MOUKA Při výrobě dýňové mouky se z dýňových semínek nejprve lisováním za studena částečně zbaví tuku a pak se najemno namele mouka , která je typická svou zelenou barvou, charakteristickou chutí, vůní a širokým použitím. Naše rýžová hladká mouka je namleta z kvalitní rýže Arborio pěstované v Itálii.
Mouka rýžová Je opět moukou bezlepkovou a používá se hlavně jako zahušťovadlo – zvyšuje objem a pojivost. Vyrábí se ve variantě běžné (vhodná pro pečení) a instantní (nevhodná do těst, doporučujeme spíše pro přípravu vařených sladkých pokrmů, například kaší). V kuchyni má široké použití. Využívá se především k přípravě sladkých, nepečených dezertů a přidává se do směsí na bezlepkový chleba spolu s pohankou, kukuřicí a dalšími bezlepkovými moukami. K výběru Vám nabízíme mouky jednodruhové a instantní.
Podle druhu si můžete vybrat mouky,. Nejčastějším typem rýže je rýže setá, která je jednou z nejpoužívanějších potravin na světě. Některé bezlepkové směsi špatně drží při sobě, což snadno můžete napravit přidáním rýžové mouky. Ve zbylé studené vodě rozmícháme vidličkou jemnou rýžovou krupičku. Rozmíchanou krupičku ve vodě nalijeme do horkého „mléka“ a za stálého míchání přivedeme k varu.
Dárek k objednávce si vyberete v košíku Zakoupením získáte - iPlodíků. Buchta z rýžová mouka recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Buchta z rýžová mouka , které se vám budou snadno a rychle vařit. Je vhodné kombinovat ji hlavně s. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Buchta z rýžová mouka.
Konopná mouka 400g Konopná mouka má velmi široké spektrum použití. Můžeme z ní upéct chléb, ale i různé druhy pečiva, suché zákusky, přičemž můžeme prakticky nahradit obvykle používané pšeničné mouky, nebo ji můžeme i přimíchat k nim, můžeme s ní ale také zahušťovat naše oblíbené omáčky. My pro bezlepkové vaření a pečení používáme i kukuřičnou mouku, vyzkoušejte ji také.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.