Dobrý den, nová lednice bublá tak hlasitě, že se to až podobá chrápání. Po zapnutí kompresoru je cca minutu běžný zvuk a pak začne postupně bublat a to bublání zesilovat. V noci je to slyšet i při zavřených dveřích. Je tohle opravdu normální?
Při nastavení termostatu na jedničku je doba sepnutí cca 1h 5h v závislosti na teplotě v ní. Stále fungovala tak jsem to ale neřešil. Ve čtvrtek jsem si už ale všiml že horní, chladící část, nechladí a je v ní teplo.
Mrazák (který má jiné dveře než chladnička a jsou tedy odděleny) stále. Pokud udržujete v lednici teplotu do 8°C, ještě se vejdete do doporučeného rozpětí. V nejchladnější části byste však měli mít i teplotu °C nebo méně kvůli bezpečnému skladování masa. Co v lednici být nemusí nebo nemá?
Spousta lidí automaticky zaplní lednici vším, co si přinesou z obchodu. Bublání v lednici pri zavřeni. To vaření a bublání může být: chladící médium se jako kapalina vstřikuje do výparníku kde následným odpařováním odebírá teplo z chlazeného prostoru a mění se v páry, které se kompresorem stlačí do kondenzátoru kde teplo odevzdají a kapalní. Ještě se v okruhu courá mazací olej kompresoru.
V souvislosti s tímto nárůstem vás proto prosíme o pochopení při příjezdu a parkování vozů uvnitř areálu. Mám cca let starou ledničku s mrazákem Polar. Jde normálně zapnout a začne si po ledničkovsku vrnět, jenže vrnět nepřestává, po dobu vrnění mrazí, pak se začne ozívat bublání v zadu, vrnět přestane, ale normálně vevnitř svítí, bude to termostat?
Tento web používá cookies. Pokračováním v procházení webu souhlasíte s používáním souborů cookie. Chtela bych se zeptat na muj problem. Uz nekolik tydnu mi bubla v brise, obcas citim nejake tukani. Dnes jsem mela v brise nehorazny pocit horka.
Muzete mi s tim nejak poradit? Bude nutne navstivit lekare? Příčinou vzniku zápachu v lednici však nemusí být pouze nečistoty. Může mít původ také v uskladnění aromatických potravin (vyzrálé sýry, atd.).
Uskladnění několika druhů aromatičtějších potravin vede ke slití jejich vůní v podivný zápach, který může negativně ovlivnit chuť některých dalších potravin v. Chlazené kuřecí, kachní, krůtí a další drůbeží maso podléhá zkáze nejrychleji. Je opravdu háklivé na změny teplot a světlo. Nejlepší je ho proto domů donést v chladicí tašce. V lednici vám pak v syrovém stavu vydrží jen den až dva.
Skladovat byste ho měli při maximální teplotě od dvou do čtyř stupňů Celsia. Pro začátek je důležité, abyste používali opravdu čerstvá vejce, ne taková, která máte v lednici půl roku. Pokud si chcete dopřát vařená vejce, pak by měla být stará nejvýše týdny.
Taky jsme si před časem - po koupě ledničky mysleli, jak píšou v návodě, že zvuky bublání a pod. Ale zvuky jsou tam i po delší době pořá takže to tím nebude. Lednici nemáme vedle radiátoru, ani vedle okna.
Nesedíme doma se založenýma rukama.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.