Jak ohřát usmažené řízky recepty, které budete milovat. To, že je ideální čas na olejovou lázeň, poznáte tak, že do pánve zkusíte ponořit konec jednoho řízku nebo vhodit malý kousek strouhanky. Dle mé zkušenosti se dá perfektně ohřát v alobalu v troubě nebo třeba i na radiátoru topení či případně v terénu v motorovém prostoru auta, ale v tomto případě nevím nic o chuti.
Jakmile řízky lehce zezlátnou, otočte je, a jak chytnou stejnou barvu i na druhé straně, vyjměte je a skládejte do pekáčku. Mohou se v něm z části překrývat, neměly by ale ležet na sobě v několika vrstvách. Pokud řízky nejsou úplně dodělané uvnitř, nevadí, dopečou se ještě v troubě.
I znovu ohřáté pečené kuře může chutnat jako právě vyndané z trouby. Jedeme na stavbu a memám tam mikrovlnku ani troubu. Chci udělat řízky , ale nevim jak je ohřát. Napadá mě nad párou, ale mám strach, že budou rozmočené.
Až maso na povrchu jemně zrůžoví, maso otočíme a dosmažíme z druhé strany. Titulní foto: Thinkstockphotos. Ale v praxi je tomu tak, že existuje skutečně velký rozdíl mezi řízkem a řízkem.
Cílem je pochopitelně druhá varianta, proto vám zkusíme prozradit pár fíglů, jak na to.
I bez mikrovlnky si můžete jídlo ohřát. A co víc, bude chutnat jako čerstvě uvařené. Jak na ohřev jídla bez mikrovlnky.
Každý druh potraviny vyžaduje při ohřevu něco jiného. Někdy je nejlepší ohřát potraviny v páře, jindy se zase lépe hodí klasická pečící trouba, pánev nebo hrnec s trochou vody. Jak mám ohřát knedlíky, aby nebyly vysušené?
Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou Pro koho je otázka zajímavá? Jemné drůbeží maso není vůbec třeba klepat. Stačí ho jen lehce dlaní stačit do požadovaného tvaru. Když už maso naklepáváte, dělejte to s citem a především až těsně před smažením.
A před naklepáním řízky vložte nejlépe mezi dva mikrotenové sáčky nebo potravinářskou fólii. Pak ponoříme do rozšlehaných vajec a dobře obalíme. Dáme smažit na pánev s rozpáleným olejem, nejlépe na střední teplotě smažíme z každé strany asi až minut. Kuřecí maso jemně naklepeme, opravdu opatrně, aby se nerozpadlo. Nejlépe přes igelitový sáček.
Plátky kuřecího osolíme, opepříme a klasicky v trojobalu obalíme: hladkou moukou, rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme kápli kapky oleje, strouhankou.
V pánvi si rozpálíme olej a kuřecí řízky v něm zprudka opečeme. Moc dobrá obměna je, když řízky obalíte místo ve strouhance v rozmašírovaných obyčejných kukuřičných cornflakesech. Takto upravuji kuřecí řízky - úplně obyčejné v trojobalu-jen jak už jsem řekla místo strouhanky použijte lehce rozdrcené lupínky.
Smažte na olivovém oleji a jako přílohu dělám bramborovou kaši. Máte chuť na dokonale šťavnaté řízky , ale trojobal, smažení i všechno to nádobí vás trochu odrazují? Zkuste náš fígl s naklepáváním a pikantní marinádou a upečte je v troubě – od těch smažených je nikdo nerozezná! Mnoho lidí namítne, že jsou smažené řízky dobré i studené a že je jejich ohřívání zbytečné. Kamarádka dělá řízky , pokud jich musí mít opravdu hodně, v troubě.
Lehce a rychle osmahne, do pekáče naskládá jako listy v knize - nastojato, poklade máslem a několik hodin peče velice mírně v troubě. Maso je pak jako máslíčko. Lepší bude napíchat větvičky do substrátu, jak radí K. Nemusíte se tak zabývat každou větvičkou dvakrát ( i když ve vodě zakoření zlatice taky), prospěje to vám i jí.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.