Před pár dny jsem hledala recept na brusinky a nemohla jsem nic najít. Snad to někomu pomůže a nebude pak tápat jako já. Pokud nemáte DP, tak brusinky místo povařte min.
A to i tehdy, když si je zavaříme sami. Vzácnými činí brusinky buď pracnost, když je sbíráme vlastnoručně, celoroční péče, jestliže je pěstujeme, a nebo cena, kdybychom čerstvé brusinky koupili.
Naštěstí není zavařování brusinek nijak složité a není co zkazit. Něco jako kompot a něco jako brusinky ke svíčkové… mňam. Druhý den k nim přidejte citron nakrájený na kolečka a za stálého promíchávání je přiveďte k varu. Jak zavařit brusinky recepty, které budete milovat.
Brusinky zavařené recepty, které budete milovat. Jednoduchý recept na přípravu jehněčího masa tak, aby opravdu všem chutnalo. Případně se dá celý postup aplikovat i na přípravu hovězího či vepřového masa.
KUŘE S MEDOVÝM KOZÍM SÝREM, BYLINKAMI A VÍNEM.
V misce smíchejte mletou papriku, oregano, sušený česnek a podle chuti sůl a pepř. Díky cukru brusinky pustí vlastní šťávu. Takto univerzální zavařené brusinky lze v kuchyni použít k sladkým i slaným jídlům. Horké plníme do skleniček, přidáme lžíci rumu (rumíčku lékařského :-)).
Zavařování brusinek bez cukru. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru, případně je zavaříme (minut při 80°C). Můžeme také jimi dochutit obilné kaše, műsli, jogurty, čaje. Nejčastější využití brusinek je při přípravě divočiny, jako je například srnčí ragú.
Každý nemáme přístup k masu z. Syrové přebrané brusinky poleji se horkou šťávou, která z opečených (rozpařených) brusinek vylisována s cukrem svařena byla. Vše se promíchá a aspoň čtvrt hodiny na teplých kamnech zahřívá. Grilovaný kozí sýr s ořechy. Mezitím si připravíme brusinkovou omáčku. Pak vmícháme pesto, hořčici a vše zředíme pomerančovou šťávou.
Omáčku krátce povaříme a podle chuti přisladíme, osolíme a. Vědci zjistili, že brusinky svařené do želatiny, která je základem slavnostního pokrmu, zabraňují bakteriím usazovat se nejen v močovém měchýři, ale i mezi zbytky potravy na povrchu zubů. Chrání je tak nejen před zkažením, ale i před zubním kamenem.
Do košíku Divoké brusinky Darbo 600g. Balzám na kůži a klouby - mast z alpskýc. Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. Další slevy konzervovaného ovoce na Kupi.
Ovoce nesmí být poškozené a zavařovat je možné jenom zdravé plody. Vložíme je do mísy, přidáme cukr, promícháme a necháme asi hodinu odležet. Až brusinky pustí šťávu, dáme je do kastrolu a vaříme zvolna ve vlastní. V mikrovlnce lze zavařovat hotový masový pokrm.
Základní nastavení: sklenice o objemu l se nechá v mikrovlnné troubě minut při výkonu 7W.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.