úterý 11. prosince 2018

Vaření těstovin v rýžovaru

Použití rýžovaru je jednoduchý a efektivní způsob, jak uvařit rýži. Mnoho rýžovarů udržuje rýži po uvaření v teple. Rýži není při vaření potřeba hlídat, protože tato zařízení jsou vybavena automatickým zařízením, které se sepne, když je rýž. Jenomže tak přicházíme o řadu výho které vaření v rýžovaru přináší. Vaření v rýžovaru přináší řadu výhod.


V Asii rýži při vaření většinou nesolí, pokud ale preferujete slanou chuť rýže, osolte ji.

Po zalití vodou rýži promíchejte tak, aby se odlepila ode dna a přiveďte k varu. Dále už s rýží nemíchejte a nechte ji vařit pozvolna asi až minut pod pokličkou. Pokud by se rýže vařila příliš prudce, voda se odpaří. Rýžovar vám umožní uvařit rýži mnohem lépe a chutněji, než při běžném vaření v hrnci.


Na plotně se často stává, že je rýže nedovařená nebo naopak převařená a hrnec se běžně připálí. Pokud jste už rýži z rýžovaru někdy ochutnali, pak jistě můžete říct, že je o hodně lepší. Jak snadné je vaření v rýžovaru a nejlepší recepty pro rýžovar se dozvíte v tomto článku. Do rýžovaru nalijete vodu a položíte do ní vejce.


Vařte asi mezi – minutami (podle hrnce a podle toho, jak máte vajíčka rádi) a neotvírejte v průběhu víko!

I tuhle sladkou dobrotu můžete udělat jednoduše bez. Rýže krásně došla a když přišel čas prostírání, hrnec vytáhla, rýži několikrát prohrábla a nadlehčila pomocí dvou vidliček, aby si vydechla a. Sušené těstoviny při vaření znásobí svůj objem. Pokud si lámete hlavu, kolik těstovin uvařit - pak počítejte, že na jednu osobu spotřebujete přibližně 8dkg těstovin , pokud je budeme podávat s omáčkou. Ovšem chytáme-li se připravit těstovinový salát, jejich množství můžeme trochu zvednout. Rýže se v rýžovaru uvaří přibližně za minut.


Rýžovar k vaření využívá nižší teploty, díky které se v rýži uchová velké množství přínosných látek. Jedna je určena pouze na sushi, jiná k masu či jen na rizoto. Dalším důležitým aspektem pro ochutnání skvělého pokrmu je nákup kvalitní rýže.


Příprava rýže v rýžovaru je super snadná. Platí stejné zlaté pravidlo jako u vaření v hrnci, tj. Hrnec přikryjte pokličkou, zapněte a rýže se za nějakých minut uvaří.


Když uslyšíte, že se rýže začala vařit, přidejte cukr a mléko. Máslo rozehřejte v kastrůlku, přidejte čokoládu a smetanu. Pořádně rozmíchejte a vařte do. V tomto článku: Odměřování italských těstovin Odměřování vaječných nudlí Reference.


Při vaření těstovin musíte nejprve odměřit sušené těstoviny, abyste jich neuvařili příliš mnoho ani příliš málo. Těstoviny při vaření zdvojnásobí svůj objem a váhu.

Měření se také liší podle druhu těstovin. O rýžovaru jsem uvažovala už několik let, protože mimo rýže často vařím kaše a nebaví mě je míchat a hlídat aby se nepřipálily. První zkušenosti jsou vynikající.


Včera rýže - vynikající, jak u číňanů, v životě jsme takovou doma neuvařili a to byla ta nejlevnější z Tesca. Rýže sice není luštěnina, ale uvařit v rýžovaru dá leccos. Já ho používám i při vaření polévkového vývaru. Nalifruju tam všechno, co ve vývaru nechci mít: kořenovou zeleninu, nať, cibuli, česnek, kuličkový pepř apod.


Receptů na svíčkovou na smetaně je nespočet. V každé rodině se totiž traduje trochu jiná verze, výsledek je však velmi podobný. Porci těstovin o váze zhruba 2gramů dáme do vhodné velké nádoby a přelijeme je vroucí vodou, aby byly zcela ponořeny. Vodu můžeme osolit a přidat lžíci oleje. Během vaření je dobré těstoviny alespoň jednou promíchat.


Po dovaření je necháme ještě asi minuty odstát a pak je slijeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky