pátek 25. ledna 2019

Česneková pasta se solí

Pokud máte na zahrádce česnek a jde do květu, tak když jsou ty šlahouny rovně tak je ostříhat a umlít se solí dát do skleniček a uchovávat v lednici. Tématické fráze: recept na česnekovou pastu jak udělat česnekovou pastu česnekové výhonky rajčatová pasta s česnekem česnek v soli česnekova pasta se solí a tukem cesnekova pasta s rajcaty jak vyrobit česnekovou pastu pasta z česnekových výhonků jak se dela cesnekova pasta recept na česnek se solí česnek na langoše pasta. Je to jemnější než z česneků. Zejména na začátku jara je česnek nevalné kvality a často i velmi drahý.


Konzervace v soli zas není to pravé, jednak kvůli obsahu soli , ale také kvůli nemožnosti dlouhodobějšího uskladnění.

Sůl v česneku ho časem rozkládá a tento se stává zakrátko nepoužitelným. Osvědčilo se mi konzervovat česnek v olivovém oleji. Je dobře, že po dlouhé době, kdy byl k dostání jen česnek z Číny, v lepším případě ze Španělska, se opět objevil česnek pěstovaný v Čechách. Na kg česneku hned přidejte 2g soli , může být i mořská.


Pokud chcete česnek uskladňovat déle než půl roku, dávku soli zvyšte na 5g. Používejte všude tam, kde přidáváte čerstvý česnek. Možná se někteří budou divit, ale taková banalita, jako utření másla s cukrem, která se vyskytuje v mnoha receptech na nějakou tu sladkou d.

Vybírejte vyzkoušené recepty na Domácí karamelky s mořskou solí , Čokoládové košíčky s hrubozrnnou solí , Česneková pasta bez soli , Pečená brambory s rozmarýnem a mořskou solí , Steaky se solí nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Vyberte si ze stovek receptů na česnek se solí , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření česnek se solí. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších česnek se solí receptů z čech i ze světa.


Pokud vám zbyl nějaký česnek a bojíte se , že by se zkazil, dobrým receptem je česneková pasta bez soli. Máme ho vždy po ruce a pro ty kdo nemusí česnek konzervovaný solí , je to dobrý způsob, jak si ho uchovat jen s použitím oleje. Vzniklou směs naplníme do čistých, suchých, malých skleniček (nejlépe od přesnídávky) se šroubovacím uzávěrem, upěchujeme, pečlivě uzavřeme a skladujeme na suchém a chladném místě. Mořský vlk pečený v soli Krevety s uzenou solí Kuře se sečuánským pepřem a solí Česneková pasta III.


Pečené kuře na soli Kuře na soli s citrónem Kuře na soli Česneková pasta nesterilovaná II. Mango na lískových oříšcích (bez cukru, bez mouky, bez vajec) Bez-mléčná. Na saláty a na cheba poze jemně nasekat a promíchat olivovým olejem a dát do plastových krabic uložit do lednice ,dobře se pak to z lednice nabíra. Také je způsob ještě rozsekat v robotu prosolit mořskou solí a pak opět promíchat olejem a zamrazit dělám to po léta a mám z tím dobré. Složení: česnek, jedlé soli , voda Dávkování: 5-10g na 1kg díla Dodáváno v praktickém plastovém kyblíku Použití: jako náhrada čerstvého česneku, všestranné využití - hodí se na langoše, pod masa, do polévek, omáček, gulášů, pomazánek či bramboráků.


Jak naložit česnek do soli. Rozdílem bude vynechání sádla.

Do čistých sklenic tedy budeme plnit směs prolisovaného (nebo namletého) česneku se solí. Na 5g česneku nám bude stačit asi 1g soli. Pokud jste česnek sklidil jako já v polovině července, tak se vám letos už super bílá a nejchutnější česneková pasta zhotovit bohužel nepodaří. Aiva česneková pasta v soli 2g. ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY Česneková pasta v soli SLOŽENÍ česnek , jedná sůl , pitná voda.


Suroviny: 5g oloupaného česneku, 1g soli , 2g 1 tuku. Postup: Česnek umyjeme a osušíme. Pak ho prolisujeme přes lis nebo umeleme na strojku na maso.


Pak rozpustíme sádlo na mírném ohni, sejmeme s plotny a do horkého sádla přidáme česnek se solí a mícháme, až se spojí česnek se sádlem. Poctivá česneková polévka, která vám zajistí kvalitní energii, chrání vás proti chorobám a pokud náhodou již choroba projevila své náznaky, tak tato polévka ji určitě vyžene z vašeho těla. Nejlepší lék jak říká moje mamka. Zkuste si ji připravit doma, nemusíte mít žádné kulinářské vzdělání, abyste věděli navařit poctivou.


Recept, podle kterého se vám Česneková pasta zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Stroužky oloupejte, protlačte lisem na česnek a smíchejte se solí. Na jedno kilo česneku dejte 300–4gramů soli a vzniklou směs natlačte do sklenic.


Tenkou vrstvou soli ještě posypejte povrch a vzduchotěsně uzavřete. Hotová pasta se skladuje na chladném, tmavém místě. Při vaření pak používejte místo soli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky