K jehněčímu masu se hodí především bílá a růžová vína. Doporučené odrůdy bílých vín: Veltlínské zelené, Sylvánské zelené, Zweigeltrebe a Veltlínské červené rané. Ke skopovému masu jsou vhodná především červená vína.
Víno je vhodné při přípravě rybích pokrmů, pokrmů z krabů a raků, při různých úpravách masa, do omáček, do salátů a krémů. Rulandské šedé, Svatovavřinecké mladé. Jaké víno ke kuřecímu masu ? Astrologové věří, že pozice slunce, měsíce a planet v době… Ženy přiznaly:.
Bílé víno se podává k bílému masu , červené víno k tmavému masu. Vše vmícháme ke králičímu masu , podlijeme vínem a 2ml vlažné vody. Takto připravené vložíme do předem rozpálené trouby a na 2°C dusíme pod pokličkou přibližně minut.
Po této době králíka obrátíme, přidáme smetanu a vše promícháme. Ke krůtímu masu volíme bílé, perfektní je opět víno barikové. Tuzemské bílé ryby budou perfektně ladit s bílým vínem pozdního sběru.
Perfektní je Sylvánské. Jeho škála je však velmi bohatá. Ke steaku oceníme jiné víno než k domácímu guláši. Platí pravidlo, že ve finále je nejdůležitější způsob přípravy a koření.
Ke špičkovým steakům na grullu, z argentinského masa apod. Jen se musíme naučit správně vína kombinovat s jídlem. Víte třeba, jaké se hodí víno ke kachně nebo k rizotu? Připravili jsme pro vás malého průvodce. K telecímu masu s parmezánem se perfektně hodí Merlot, Chianti a Brunello.
Telecí piccata si rozumí s Rosé, Sangiovese a Brunello. Chutné je Veltlínské a Zweigeltrebe. Nezapomeňte víno vychladit. Ke zvěřině nalévejte plné, vyzrálé červené víno. Pokud je maso příliš tučné, volte raději mladé červené víno s vysokým obsahem.
Výběr vína k hovězímu masu je jednoduchý, neboť k němu stejně jako ke zvěřině se podává červené víno. Pokud člověk nechová králíky, dostane se ke králičímu masu … Víno podle horoskopu: Máte pít raději červené, nebo bílé? Podle způsobu přípravy a kvality masa, určujeme druhy a odrůdy vína.
Biftek s vejcem bývá velmi dobře doplněn Svatovavřineckým nebo Frankovkou, případně burgundským červeným. Pro masitá jídla obecně platí již zmíněné pravidlo „bílé víno k bílému masu a červené víno k tmavému masu “. K masům vařeným a dušeným, doplněným velkou zeleninovou oblohou, se hodí bílá vína lehčí, k pečeným, grilovaným a smaženým masům bílá vína výraznější, plnější nebo už lehčí vína červená. K prázdninám bezpochyby patří grilování a ke grilovaným pokrmům sklenka dobrého vína. Lámete si hlavu, jaké víno k čemu zvolit? Už dávno neplatí, že lidé rozdělují víno jen podle barev.
Rádi vám poradíme, jaké víno je vhodné ke kuřecímu masu , nebo co například zvolit k rybám. Zjednodušeně se dá říct, že platí pravidlo k bílému masu bílé víno , k tmavému masu červené víno. K masu hovězímu tmavému masu , k vepřovému masu nebo ke zvěřině se hodí vína červená. Vína červená je také vhodné podávat k huse nebo kachně s knedlíkem a zelím.
Lehké bílé víno vám zachutná s rybou. Ale k výrazně pikantně upraveným rybám nebo k tučnému úhoři se bude více hodit víno červené. Saláty - víno by mělo odpovídat charakteru zálivky. Masa s chuťově výraznou zeleninou – servírujte lehčí typ vína, než k samotným masům. Kyselé jídlo a suché „kyselé“ víno - vůbec se k sobě nehodí.
Slané jídlo a tříslovité víno - nedoporučuje se, vzájemně potlačí chutě. Ke sladkým jídlům jsou vhodná zralá, svěží a sladká vína.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.