Tématické fráze: kuře s rýží kuřecí čtvrtky s rýží kuře v remosce pečené kuře s rýží kure s ryzi recept kuřecí s rýží recepty kuře s rýží jak naporcovat kure kuře v rýži kuře na rýži kure s ryzi v remosce recept kuře s rýží pečené kuře v remosce recept na pečené kuře s rýží remoska recepty ryze v. Kuře zbavíme kůže a naporcujeme. Kousky omyjeme a necháme okapat. Každou porci dostatečně potřeme česnekem a vložíme do připravené remosky.
Pečeme v remosce kuře s rýži recepty, které budete milovat.
Rýže v remosce Marie Pačesová. Naučila jsem se základy,ale hodně zkušeností mi chybí. Ráda dělám kuře s rýží ,ale tchyně mě to naučila trochu jinak,tak v polovině pečeníkuře na chvilku vyndám a do výpeku přidám propláchnutou rýži a sterilované lečo a vývar,tak aby to bylo celé potopené. Navrch dám kuře a nechám dopéct,dokud není rýže měkká. V remosce jsem pekla kuře asi hodinu a čtvrt, záleží ale na velikosti kuřecího masa, druhu rýže i teplotě, při které pečete.
Tématické fráze: pečené kuře s rýží kuřecí stehna s rýží kuře pečené na rýži kuře s rýží pečená kuřecí stehna s rýži kuře pečené s rýží kureci stehna kuře s rýží z jednoho hrnce pečené kuře na rýži pečené kuřecí stehna s rýží pečená rýže s kuřecím masem kuřecí stehna recept kuřecí stehna na ryzi kuře pečeně v rýži pečená. Doprostřed mezi rýži ponoříme a rýží zafixujeme kousek cibule se zapíchnutým hřebíčkem. Přiklopíme víko a remosku zapneme na minut.
Pak remosku vypneme a ještě zhruba minut necháme, víko nezvedáme, rýže se ještě teplem dál připravuje. Pak odklopíme a rýži pomocí dvouzubé vidličky promícháme - načechráme. Nádivkou naplníme kuře a dutinu břišní zašijeme nebo upevníme jehlami. Remoskové kuře s houbovou nádivkou podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Klobasku doporucuji czabai, olivy kdo jake ma ra například s papričkou, na zalití jsem použila normální bujón, rýži jsem nechala ještě minut stát (po stranách byla ještě tvrdší), nevařila jsem ve woku, ale v obyčejné pánvi, fazolky červené a kuřecí maso jsem opepřila, osolila a na slze oliv. Pokud nepečeme v remosce , ale v pekáči v troubě, postup je. Přikryjeme alobalem a pečeme asi minut v troubě vyhřáté na 1°C. Mezitím pokrájíme na hrubší kousky zelenou papriku, kapii a rajčata.
Rýži (hrnek - 2ml) propláchneme vlažnou vodou, opražíme na oleji do sklovita a zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody, kterou osolíme, přidáme pokrájenou zeleninu a přivedeme do varu. Kuřecí stehna pečená v remosce s mini brambůrkami, cherry rajčaty a česnekem. Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží. Do štávy z kuřete přidám rajčata (oloupaná), papriku - vše pokrájené na větší kousky a chvíli dusím. Pak přidám rýži , vodu a zamíchám.
Může se přidat trocha soli. Pro mě je to klasika, se kterou jsme vařili ještě na naší staré chalupě. V remosce na másle upečené kuřecí čtvrtky, ochucené kmínem a oblíbeným kořením.
Chalupářské kuře z remosky.
Já jsem ho dělala v PH (pomalém hrnci), ale zrovna tak dobře lze dělat v remosce nebo v troubě. V pomalém hrnci na HIGH dusíme asi hodiny, v troubě nebo remosce stačí dusit asi hodinu. Podáváme nejlépe s rýží , ale i brambory nebo bramborovými noky apod.
Na druhou stranu je to maso dietní, takže je vhodné i při redukci váhy a díky jeho neutrální chuti je velmi oblíbené u dětí. Pokud z něj ovšem chcete uvařit dospělácké jídlo, je potřeba tu lehce fádní chuť doplnit něčím výrazným a zároveň se postarat o to, aby maso nebylo suché. Alespoň tak to tvrdí Zdeněk Pohlreich ve své kuchařce Šéf na smetaně.
Základem jsou dobré suroviny. U receptu na kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha se proto rozhodně neobejdete bez smetany ke šlehání, kvalitní sušené maďarské papriky a šetřit byste rozhodně neměli ani na kuřeti.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.