pondělí 2. září 2019

Vepřová plec v pomalém hrnci

Vcelku dušená plec v pomalém hrnci. Hovězí plátky na zelenině z pomalého hrnce. Jelení kostky na pepři.


Tématické fráze: vepřová plec v pomalém hrnci vepřova rolada z plece v pomalem hrnci plecko v pomalem hrnci vepřová pečeně v pomalém hrnci pomalý hrnec plec vepřové v pomalém hrnci vepřová plec pomalý hrnec dušená mrkev v pomalém hrnci dušené maso v pomalém hrnci pečené maso v pomalém hrnci bratislavské plecko v. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.

Vepřové maso v kapustě v pomalém hrnci. Z dalších druhů masa pak vepřové koleno, vepřová plec , vepřová kýta, jehněčí kýta, ale také kuřecí stehna, kuřecí špalíčky, kuře a kachna vcelku. Pomalené kuřecí špalíčky v pikantní omáčce a zeleninová rýže. Pro vaření v pomalém hrnci se nejlépe hodí veškeré hovězí maso, které je třeba připravovat dlouho, zj.


Křepelka na slanině, zelenině a těstoviny Mafaldine. Tak jsem ho dnes konečně taky vyzkoušela.

Tématické fráze: kapusta recepty kapusta s vepřovým masem vepřové s kapustou vepřové maso s kapustou vepřová plec s kapustou recepty z kapusty vepřová plec v pomalém hrnci kapusta s vepřovým kuřecí maso v kapustě recepty kapusta kapusta s masem pomaly hrnec recepty vepřové maso recepty recepty z vepřového masa dušená. Jen mě překvapilo, že 5h stačilo na II. Proč tedy nezkusit řízky v pomalém hrnci ? Výsledek stojí opravdu za to! Můžeme i přecedit přes síto.


Teď je čas na naporcování masa - nakrájíme ho na úhledné plátky - lze použít elektrický kráječ, u králíka na jednotlivé porce. Omáčku necháme v pomalém hrnci vařit ještě hodinu. Recept, podle kterého se vám Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci zaručeně povede, najdete na Labužník. Pro pozdější podávání zabalíme do alobalu a uložíme v chladničce.


Ten překlad je hodně nepřesný, spíš nesmyslný, spíš bych tomu říkal trhané vepřové, v Americku je to oblíbená dobrota jako náplň do sendvičů, doma bych to dal do žemlí, housek, a podobně. Potřebné suroviny: kg vepřové plece, kousek slaniny (cca 20g), cibule, 250g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 400ml vody, 50ml octa, lžíce cukru, lžíce hladké mouky, 800ml mléka, bobkové listy, kuličky celého pepře, kuličky nového. Samozřejmé je snad i to pivo na zapití. Dlouho jsem přemýšlel o vaření v pomalém hrnci. Dřív byl v reklamách pečený vařený a teď již trochu ten boom opadl, ale pořád ve mně červíček šťoural, že by nemusel to být špatný přístroj.


Trochu jsem zasurfoval po internetu a reakce byli skutečně velmi pozitivní.

Nejsem sice Zlata, ale po nahlédnutí k ní do profilu: naposledy on-line 11. Autor: Uška (další recepty autora) Suroviny 9g vepřové plece 8g kedluben ml vývaru lžíce Worcesteru zarovnanou lžíci hladké mouky sůl na marinádu. Připravené zelí přimícháme k masu v pomalém hrnci a vaříme na stupeň HIGHT asi hodiny. V případě potřeby přidáme v průběhu vaření trochu vody.


Do smetany přimícháme trochu vody a mouku na zahuštění, př. Koření pro pozdější snadné vyjmutí zavážeme do kousku gázy, nebo plátýnka. Ráda střídám rychlé vaření v papiňáku s pomalým vařením v pomalém hrnci.


Zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, nebo nakrájíme na větší kousky. Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a dáme je do kameninové nádoby pomalého hrnce. Opečené maso přendáme do PH.


Posypeme solí, pepřem, česnekem a citronovou kůrou a rukama hezky promícháme. Nemám ráda extrémy, ale v kuchyni mi nevadí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky