Své místo na vánočním stole mají medvědí tlapky jisté. Vyzkoušejte letos místo tmavé kakaové varianty s ořechy tyto něžné kousky, které voní medem a kokosem. Vynesou vás do sedmého nebe.
Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete znalost Zásad ochrany soukromí Burda – Burda International CZ s. Vašimi údaji pracovat zejména k zasílání newsletteru, nabídek a novinek. Takto připravené medvědí tlapy trochu posypeme grilovacím kořením a zabalíme do alobalu. Občas je při pečení otočíme. Medvědí tlapy dáme péct do trouby (možno i na grilu ) cca minut. Vepřové medvědí tlapy podáváme s bramborem vařeným nebo.
Re: Ořechové pracny - medvědí tlapky Ahoj,celá léta se potýkám a vyklápěním pracen,tento recept je skvělý. Prvně jsem neměla problém,šly krásně vyklopit. Nevěřila jsem tomu,ale skutečně se podařilo,díky. Po vyjmutí a otvírání alobalu si dáme pozor na případnou páru. Tradice oblíbenosti má kořeny už v kuchařkách Rettigové i Sandtnerové.
Dříve jsem formičky mastila,stříkala olejem ve spreji a nešly tak krásně,jako tyhle v nevymazaných formičkách. Určitě vaše babička vycházela ze stejného pramene. Na vál prosijte mouku, přidejte kokos, cukr, me máslo, citronovou šťávu i rum a vypracujte vláčné těsto.
Z těsta vyválejte váleček, odkrajujte z něj kousky a vtlačujte je do máslem vymazaných formiček na pracny. Až je zkusíte, natrvalo jim propadnete a vezmete je za své. Kousky těsta vtlačíme do formiček na tlapky.
Ihned po vyndání z trouby obalíme medvědí tlapky v moučkovém cukru, který smícháme s vanilkovým. Připravíme klasické těsto na bramborák - nastrouháme na hrubém struhadle brambory, přidáme prolisovaný česnek, tři vejce, šunku nakrájíme na drobné čtverečky (pokud šunku vynecháme nic se neděje), okořeníme solí, pepřem a majoránkou, zahustíme hladkou moukou a podle potřeby doředíme těsto mlékem. O tech svých rohlíčcích každý tvrdí, že jsou zkrátka ty nejlepší. Pracny neboli medvědí tlapky jsou tradiční vánoční cukroví, které pekly už naše prababičky.
Jeho příprava je komplikovanější jen v tom, že potřebujete formičky, ve kterých těsto na pracny pečete. Pracny se pečou téměř v každé české domácnosti a věřím, že každá rodina má svůj vlastní recept, zděděný po předcích. Toto kořeněné drobné cukroví je ochucené hřebíčkem, skořicí a při pečení krásně provoní kuchyni. Neváhejte si je ale pořídit, protože jejich chuť je prostě božská.
Hledám tu dnes čím omráčit rodinu v sobotu. Recept na pracny, který uvádím, je velmi starý a. Jen tak z čirého nerozumu a díky předvánoční rozevlátosti jsem klikla na Vanilkové rohlíčky a nevěřila očím (vím co budu dnes svačit). Pro uložení oblíbeného receptu se prosím přihlašte. Edita Ryšavá Jindřichův Hradec.
U nás je už léta děláme podle tohoto receptu. Náš turistický region se snaží neustále vylepšovat portfolio nabízených možností pro návštěvníky, hosty a turisty všeho věku, zdatnosti i preferencí volnočasových aktivit, a tak si zde přijdou na své: pěší turisté, nordic-walkeři, cyklisté, lyžaři i golfisté. Formičkové vánoční cukroví, tedy pracny, medvědí tlapky či pracky, jak jim důvěrně a každý trochu jinak říkáme, jsou jedny z nejsvůdnějších. Lstivě se vnucují svými tvary, které nebývají jen medvědí : teď oříšek, pak hvězdičku, ještě kohoutka. Tvarohové těsto je nenápadná zbraň, kterou máme vždy v záloze.
Pracny je nejlepší upéct o prvním adventu, na vánočním stole jsou pak proleželé a jen se rozplývají. I ti, kteří nemají v pečení zálibu, chybí jim zkušenosti, či se nedostává času, jsou při pečení z tvarohového těsta úspěšní. Filip Sajler a Ondřej Slanina v oblíbené kulinářské show.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.