středa 29. dubna 2020

Svíčková v hrnci

Svieckova bez roboty , vsetko strcil vecer do hrnca nastavil hodin low ,pouzil som cerstvu zeleninu nakonci vybral maso , pridal mlieko s mukou vsetko rozmixoval v hrnci tycovym mixerom a nechal este na low minut. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Falešná svíčková v pomalém hrnci je z vepřového masa a chutná výborně.


Její výhodou je, že se v tomto případě maso ani nemusí nakládat. Byla to dobrota, ale jak už jsem psala, nikdy jsme Halali do svíčkové nedávali, tak se s vámi dnes podělím o recept, který mám vžitý od mého dětství, a který jsem vždy zbožňovala. Svíčková v pomalém hrnci Nedávno jsem zde zveřejňovala recept na Hovězí na Halali.

Tématické fráze: svíčková v pomalém hrnci svíčková z divočiny svickova z pomaleho hrnce svíčková s halali zeleninou v troubě svíčková z halali z vepřové kýty svíčková v ph pomalý hrnec svíčková svíčková pomalý hrnec svíčková na smetaně v pomalém hrnci svíčková na smetaně pomalé pečení svíčková. Slušnou - ne výbornou - polévku v hrnci Papinově uděláte nejlépe z lýtka nebo oháňky, ale chce to tak po deseti minutách varu hrnec odkrytovat a přidat zeleninu, předem osmahnutou na tuku a zalitou trochou horké vody. Tématické fráze: svíčková na smetaně v papiňáku králík na smetaně v papiňáku svickova v tlakovem hrnci svíčková omáčka v papináku svíčková na smetaně v tlakovém hrnci svíčková v tlakáči jednoduchá svíčková omáčka svíčková z kližky svíčková na smetaně z papinaku jednoduchá svíčková na smetaně.


Ve větším tlakovém hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme polovinu dávky kořenové zeleniny a osmažíme. Zbývající část zeleniny necháme v sáčku v lednici. Vložíme citronovou kůru, nové koření, pepř a tymián.


Zalijeme vodou, osolíme a hrnec uzavřeme. Houskov knedlk v parnm hrnci recepty, které budete milovat.

Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran. Do potravinového látkového sáčku nasypeme koření a spolu s masem, nakrájenou kořenovou zeleninou, lžící octa a asi ml vody vložíme do po. V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel.


Hned na zeleninu dáme lžíci cukru a posypeme tymiánem a osolíme. Svíčková je takřka národním pokrmem a je typickým zástupcem českých fortelných jídel. Huatá a těžká smetanová omáčka s kusem masa a houskový knedlík. Vše vylepšeno o brusinky, citron a šlehačku.


Hovězí svíčková v pomalém hrnci recepty, které budete milovat. Napsal admin Patříme s manželem mezi menšinu, kterou svíčkovou neuctíte… a tak jsem ráda, že pro vás ostatní, kteří považujete svíčkovou za klasiku české kuchyně, připravila recept a postup její přípravy v oblíbeném pomalém hrnci Martina Balážová. Všeobecně by v hrnci měla být tekutina pokaždé. Ať už se bude jednat o vodu, vývar či víno.


Dle zvolení teploty můžete proces vaření zrychlit nebo zpomalit. V praxi to znamená, že s vyšší teplotou se zkracuje doba přípravy. Očištěný kus masa prošpikujeme: z poloviční dávky špeku nakrájíme klínky a namočíme je do soli, maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po vlákně a slaninu vmáčkneme dovnitř.


Svážeme motouzem do úhledného válečku a na oleji jej opečeme ze všech stran. Mié kuchtinky a kuchtinkové, moje zkušenost: maso na svíčkovou nesolím (vyluhuje se šťáva), špikuji špekem ne slaninou, takto prošpikované maso poleji převařeřeným (vychladlým) máslem a nechám dni odležet v ledničce v hrnci s pokrájenou kořenovou zeleninou. Přidávám k pečenému masu trochu.


A teď ještě o fous zdravější díky pomalému hrnci , který je ideální na tradiční česká jídla z hovězího masa.

Byl to můj první pokus o svíčkovou v pomalém hrnci , a tak pro jistotu jsem maso zatáhla na plotně, ale určitě to ještě vyzkouším bez zatažení. Po dvou hodinách začal neskutečně vonět celý byt. Karotku, petržel, celer a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci nastavíme program Smažení (FRY) a rozpustíme si sádlo s máslem a maso zprudka ze všech stran opečeme. Pak maso vyndáme a ve výpeku ještě opečeme nejdříve kořenovou zeleninu, přičemž hlídáme, aby se nám nepřipálila, a po chvilce přidáme i. Potřebné suroviny: kg vepřové plece, kousek slaniny (cca 20g), cibule, 250g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 400ml vody, 50ml octa, lžíce cukru, lžíce hladké mouky, 800ml mléka, bobkové listy, kuličky celého pepře, kuličky nového.


Vepřová svíčková v pomalém hrnci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky