Střední a Jižní Amerika vč. Karibské oblasti vyprodukuje celkového objemu světové sklizně, Afrika a Asie. Ve výčtu uvádíme pouze seznam největších a nejznámějších producentů s popisem nejkvalitnějších pěstitelských oblastí (název kávy je s nimi většinou totožný).
Pro pěstování kávy jsou ve všech oblastech této země výhodné půdní podmínky, a tudíž i výnosné kávové plantáže. K nejdůležitějším kávovým místům patří: Bogóta, Medellín, Antioquia, Cundinamarca, Tolima, aj. V šálku se kolumbijské kávy vyznačují jemnou chutí a aromatickou vůní a mírnou aciditou.
V naší nabídce pražené kávy naleznete vedle oblíbených směsí Brdské kávy Fabián a Medulína, také odrůdové kávy z různých oblastí pěstování kávovníku, které vám nabídnou možnost více experimentovat a poznávat bohatý svět kávových aromat a chutí. Jihovýchodní Asie patří mezi nejrychleji se rozvíjející čajové oblasti. Zajisté jste častokráte chodili podél zahrad nějakého bohatého pána, na kterých najatý zahradník – a často nebyl jen jeden - byl zabrán zkrášlováním zahrady.
Pěstování kávovníku ze semene. V momentě, kdy získáte čerstvá semena kávovníku, dejte je co nejdříve naklíčit. Potřebovat budete jen menší květináč s mírně kyselým hlinitopísčitým substrátem, jehož pH by se mělo pohybovat mezi hodnotami 5–5. Oblasti pěstování kávy.
Káva Sidamo nabízí citrónové tóny s aciditou blízkou kandovanému ovoci.
Nevelká svou rozlohou, avšak proslulá. O další rozšíření kávovníku do ostatních oblastí světa se následně nejvíce zasadili Angličané a Španělé, kteří zavedli pěstování kávy ve svých koloniích. Gill ’ s Coffee je brněnská zakázková pražírna výběrové kávy. Druhým a zásadním krokem v řetězci zpracování kávy.
Zdaleka nejvýznamnější oblastí pro pěstování kávy je Brazílie. Původ kávy : Kolumbie Supremo získala svůj název „Supremo“ nikoliv podle oblasti , ze které pochází, ale podle velikosti kávového zrna. To je krásně veliké a tudíž velice snadno rozpoznatelné. Není to však pouze zrno, co dělá tuto kávu rozdílnou. Přesto podíl arabiky činí celosvětové sklizně.
Indonésie pěstují téměř výhradně robustu. Ne proto, abyste po kávě doplnili tekutiny, protože káva dehydratuje. Vodu dostáváte proto, abyste si před pitím kávy propláchli chuťové pohárky, a mohli si tak espresso správně vychutnat. Co se týče mléka do kávy , kapucínek k dobrému servisu rozhodně nepatří. Espresso, do kterého nalejeme studené mléko, je.
Nicméně oproti první Brazílii má stále jen zhruba poloviční výnosy, avšak s mnohem menším povrchem zemědělské plochy. Dominantním poddruhem pěstovaným ve Vietnamu je canephora, tedy robusta. Příprava kávy má mnoho způsobů, nejčastěji se používá: filtrovaná káva (drip), espresso, vacuum pot, Aeropress, cafeteria (french press), mokka press, instantní káva, turecká mokka, v Česku a na Slovensku také tzv.
Rodinná pražírna prémiové kávy z Vietnamu Jsme rodinná pražírna výběrové kávy z Vietnamu.
Kávová zrna sami dovážíme z proslulé oblasti Cầu Đất, Đà Lat přímo od místních farmářů a kvalitu zrn kontrolujeme ještě před expedicí, abychom zaručili tu nejvyšší kvalitu kávy. Kávovník není pouhou součástí průmyslového pěstování , stále více se přemisťuje do domácího prostředí. Pro svůj nezaměnitelný vzhled a příjemné dekorativní schopnosti zdobí nejeden pokoj. Jejich velikost je různá, od nízkých keřů až po stromy dosahující výšky metrů. Coffea, který patří do čeledi mořenovitých rostlin.
Uvádí se, že existuje až 5druhů kávovníků. Kávovníky jsou dřeviny, které rostou v tropickém pásmu. Hlavně podél rovníku, kde jsou oblasti dost totožné s horským masivem. Pěstují se asi v sedmdesáti různých zemích světa, kde zemědělci rostlinku různě roubují, řízkují, kultivují, aby byla plodina.
Pravlastí kávy je Ethiopie odkud se dostala do Arábie, která je svým způsobem milně považována za kolébku kávy a odkud se šířila dál po celém světě. Káva je plod různých druhů kávovníků, které než se k nám dostanou v podobě jaké je známe pražené kávy , musí projít ještě hodně složitou cestou aby byla. Mysore, také známá jako Karnataka, je jednou z hlavních indických oblastí pěstování kávy.
Zde se produkuje více než polovina objemu národní kávy. Většinu z toho vypěstují drobní zemědělci. Menší část je vypěstována velkými výrobci.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.