úterý 26. ledna 2016

Zapékací misky na lasagne

Zapékací mísy na lasagne. Nabízíme Vám zapékací mísy, misky , hrnce a pekáčky pro všechny myslitelné účely - od přípravy dezertů, přes gratinovanou zeleninu, lasagne či zapečené těstoviny, po pečenou husu. To vše a mnohem více můžete připravit a servírovat v zapékacích miskách. Keramické zapékací misky na přípravu suflé, créme brulee či na čokoládový fondant. Velká zapékací mísa má nespočet variant využití.


Kromě toho, že v ní můžete jídla zapékat, může slouži také jako nádherná servírovací mísa na salát, přílohy nebo i jako mís.

Emile Henry Pekáč na lasagne 43x28cm. Odolá teplotám od - 20°C do 270°C a môžete ju dať z mrazničky priamo do rúry, bez toho aby popraskala. Vyberte si zapékací misky různých tvarů, barev, velikostí z kvalitních a odolných materiálů. Nechybí ani zapékací misky na Crème brûlée - francouzský dezert, jehož základem je smetana a pravá vanilka.


V nabídce kulaté i podélné porcelánové zapékací misky různých velikostí včetně unikátní silikonové misky pro přípravu a uchování pokrmů. Hliníkový pekáč využijete jako klasický pekáč s víkem na přípravu masa, ale i jeho díly samostatně – horní díl jako mělký pekáč nebo pánev na pečení i smažení. Pekáč je opatřen nepřilnavým povrchem, který Vám umožní přípravu jídel na minimálním množství tuku.


Na druhé pánvičce si na oleji orestujeme cibuli, pokrájený pórek a proužky papriky.

Okořeníme, přidáme oregáno s bazalkou a necháme změknout. Otevřeme konzervu s rajčaty, které pokrájíme na širší plátky a rajský nálev ochutíme solí, cukrem a bazalkou. Misky na lasagne se rozebírá na Labužník. Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Tento postup ve stejném sledu ještě 3x- 4x zopakujeme (záleží na velikostí nádoby), poslední vrstvu vždy zakončíme strouhaným sýrem. Používá se především k zapékání pokrmů (např. lasagne ), servírování i prezentaci horké i studené kuchyně. Kameninová zapékací mísa na lasagne. Bílá zapékací forma na lasagne , je vyrobená z ohnivzdorné kameniny a je vhodná až do teploty 220°C. Mísu lze používat v troubě, mikrovlnné troubě, lednici i mrazáku.


Rozměr: 30cm x 21cm x 7cm Kitchen. Rádi vám poradíme s výběrem. Pekáč a zapékací mísa patří k základní výbavě každé kuchyně. Doplňte tu vaši o litinový, keramický či smaltovaný pekáč s víkem. Nebo volte zapékací mísu, skleněnou či keramickou.


V menších keramických a porcelánových zapékacích miskách jídlo efektně i naservírujete. Dopřejte si pohodlné vaření. Poté vložte lasagne , je lepší si je pokrájet do tvaru zapékací misky , aby těstovina byla po celém povrchu.


Na bešamel naneste vrstvu omáčky, cca cm.

Nesmíte to přehnat, aby se vše nerozpadlo. Naneste těstovinu, bešamel, omáčku. Pak vrstvěte polovinu žampionů, polovinu nastrouhaného sýra, třetinu bešamelu, lasagne , zbytek žampionů, druhou třetinu bešamelu, lasagne a navrch zbytek bešamelu a druhou část nastrouhaného sýra. Na dno zapékací misky rozetřete lžíci bešamelu a první vrstvu lasagní – bude tam tak dobře držet.


Zkušení kuchaři radí otestovat několik druhů a najít lasagne vhodné velikosti, které se vám přesně vejdou do oblíbené zapékací misky. Ušetříte si tak přizpůsobování lasagní velikosti nádoby a samozřejmě i kopu času. Většinu lasagní je třeba pro použitím předvařit. Na pomoučeném vále je rukama důkladně vypracujeme, utvoříme bochánek, přikryjeme převrácenou miskou a necháme půl hodiny odpočinout.


Odpočinuté těsto na lasagne rozdělíme na 5-stejných kousků a každý rozválíme na velikost zapékací formy nebo pekáčku (cca 30xcm). Připravené těsto na lasagne ihned. Mam dve zapekaci formy do Pyrexu a vydrzely uz kde co. Vyhodou je, ze do nich clovek vidi, velmi dobre se myji a neposkrabou se, odolnost na teplotni sok vyzkousena. Jedinou nevyhodou je, ze ne vsechny velikosti a tvary Pyrex prodava s poklici na peceni.


Ja, kdyz je to nutne, si vystacim s hlinikovou folii. A hurá na vrstvení do zapékací misky ! Předehřejeme si troubu na 1stupňů. Začínáme bešamelovou omáčkou, kterou potřeme dno misky.


Testo na lasagne : vejce a hladka! Muzete to delat od oka. Melo by to byt tuzzsi testo jako na nudle. Nechte ho odpocinout v mikrotenovem sacku asi minut. Bude se vam lepe valet.


Pak vyvalet tence (jako na nudle),nakrajet na obdelniky a kratce,velmi kratce povarit. Vyndat a okamzite namocit do studene vody. Osusit a je pripraveno k zapeceni. Uložíme lasagne do zapékací misky , zalijeme studenou vodou, a jednou za čas promícháme, aby se nepřilepily.


Rozehřejeme olivový olej ve velké pánvi na mírném ohni. Přidáme cibuli, česnek a špetku soli. Za stálého míchání vaříme minuty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky