Tajine slouží k pomalému pečení a dušení masa společně se zeleninou a třeba i bramborami, snese otevřený oheň nebo plotnu a specifická kónická poklice slouží k zachytávání a kondenzaci par tak, aby jídlo při pomalé přípravě nepřišlo o svoji šťávu. Marocký hrnec (tajin, tažín, tadžin) je kameninová nádoba, která má svůj původ na severu Afriky. Nádoba tažín se na povrchu upravuje nejčastěji glazováním. Může i nemusí být zdobená. Hrnec má částí – kruhovou spodní část s rovným dnem a vyššími okraji a horní část, kterou je vysoká poklice kónického tvaru.
Srovnejte ceny produktů internetových obchodů.
Nově přehlednější a rychlejší. Tajine je jedlo, ktoré sa volá podľa nádoby, v akej sa varí. Je to hlinená nádoba s výraznou kónickou pokrievkou.
Na vrchu má vytvarovaný „gombík“, za ktorý sa dá podvihnúť. Vysoký a kónický tvar zasa spôsobuje, že kondenzujúca voda pod pokrievkou steká po jej prudkých stenách naspäť k jedlu a udržuje ho pri. Hrnec Tajine se obvykle skládá z relativně mělké spodní misky a výrazně kónické poklice ve tvaru trychtýře, která končí na špici kuličkou, která zůstává po celou dobu vaření chladná, a do Tajine se tak můžeme kdykoliv podívat bez chňapky a rizika popálení.
Během vaření tato neobvyklá vysoká. Riad typu Tajine pochádza zo severnej Afriky a teší sa rastúcej obľube predovšetkým vďaka jednoduchosti receptov.
Důležitými prvky výrobků pro tuto společnost jsou design, kvalita, funkce a inovace. Varime s pani domaci v Maroku. Připravte si (pokud nemáte pravý tajine hrnec ) velký hrnec , ve kterém na olivovém oleji zpěňte česnek, cibuli a mrkev. Přidejte kořeněné masové kostky, nechte krátce osmahnout.
Ke směsi dejte čočku, olivy, rajčata z plechovky, zázvor, sušené ovoce, cukr a vše zalijte masovým vývarem. Nechte dusit na mírném. Je jedno zda se jedná o pokrm masový, či tento zeleninový. Ve své podstatě jde o dlouhé pomalé dušení, kdy se zachová co nejvíce lahodné šťávy. Vybíráme tajine hrnec Nejideálnějším se zdá být keramický tajine hrnec značky Emile Henry, kde využívají při výrobě keramiku Flame pocházející pouze z přírodních surovin.
Ta je speciálně vyvinuta tak, aby odolala všem přímým zdrojům tepla, a každý kousek z ní vyrobený je ručním výrobkem. Tradiční marocké hrnce Tajine “tažín” jsou převážně určeny pro pozvolné dušení masa či zeleniny. Hrnce Tajine mají svůj typicky špičatý tvar proto, aby se pokrm rovnoměrně a pomalu dusil. Díky kondenzované páře, která vzniká ve špičce nádoby tak pokrm nepřichází o své živiny. Nádobí tajine pocházející ze severní Afriky se těší rostoucí oblibě především díky jednoduchosti receptů.
Tajine hrnec v červeně granátové barvě je keramická nádoba se špičatou poklicí, která zaručuje ideální cirkulaci páry. Odolné vůči nárazu a poškrábání. Toto nádobí, které se nazývá tajine je původem ze severní Afriky.
Keramický Tajine vhodný na vaření na sporáku i pečení v troubě.
Marocká kuchyně je záviděníhodná a unikátní, snoubí se v ní vliv arabský, perský a andaluský, jakož i tradiční kuchyně berberská. Snad nejznámějším pokrmem marocké kuchyně je tajine , dušený pokrm z masa v hojně kořeněné, hedvábné omáčce. Kouzelné na tajine je nejen unikátní lahodná chuť, ale i celý postup vaření v cihlové nádobě jménem také tajine. Kuchaři využívali po celá staletí přirozené vlastnosti tepla a redistribuce litiny.
Staub staví na této tradici pomocí našeho smaltovaného litinového nádobí.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.