Medovinové kvasinky jsou důležité pro kvašení medoviny. Po přidání kvasinek dochází k zániku cukrů a hřejivým procesem vzniká alkohol. Tento proces nazýváme fermentace. Kvasinky na ovoce a medovinu. Dávkování: Dle názvu (A-Z) Dle názvu (Z-A) Od nejlevnějších Od nejdražších.
Po ukončení kvašení přikročíme k 1. Dopřejte si kvalitní českou medovinu díky Dolským kvasinkám a živné soli na výrobu litrů medoviny. Po dokvasení medovinu znovu stáčame, nenasávame usadené kvasinky a tekutinu tentoraz neprevzdušňujeme (hadičku zasunieme až na dno demižóna, aby medovina prišla čo najmenej do styku so vzduchom). Ak medovina stále kvasí, uzavrieme opäť na voľno a necháme ďalších niekoľko týždňov pracovať a potom rovnakým spôsobom. Součástí balení je živná sůl a návod k použití. Jedno balení kvasinek postačí na výrobu litrů medoviny.
Medovinu můžete ochutit různými druhy koření a jejich kombinacemi. Pomocí gumové hadičky stočíme medovinu do demižonu tak, abychom nenasáli na dně usazené kvasinky. Nádobu uzavřeme „ na volno“, aby nedocházelo ke kontaktu medoviny se vzdušným kyslíkem, ale zároveň mohl odcházet vznikající plyn. Využít můžeme kvasnou zátku, ale stejně dobře poslouží pytlík a gumička, balónek. Dolské kvasinky byly vyšlechtěny ve Výzkumném ústavu včelařském s. Jaký med a kvasinky na medovinu ? Med můžete využít jakýkoliv, ať už ten tmavý lesní, či třeba lipový, akátový, slunečnicový a další.
Od barvy medu se odvíjí i výsledná barva medoviny. Vždy by mělo jít o med kvalitní, klidně však může být nakvašený. Použít můžete také víčka, která zbudou po. Fakt to funguje, letos jsem vykvasil medovinu výhradě pomocí sypacího droždí, a výsledek je stejně dobrý jako jindy.
Kdyby vás zajímalo jak se to dělalo ve středověku (tedy bez včelařských obchodů a bez kostiček droždí), je to prosté. Nemuselo se přidat nic, spoléhalo se na kvasinky které do medové vody napadají ze. Je možné ich použiť aj k výrobe ovocných vín.
Balenie kvasiniek má dlhú životnosť. Nabízíme vám veškeré potřeby, které využijete k výrobě medoviny. V nabídce máme kvasinky , kvasné rourky a další pomůcky až po etikety na medovinu. Jakmile bouřlivé kvašení ustane, stočím medovinu pomocí gumové hadičky přes plátýnko anebo jemné sítko umístěné v nálevce do skleněného demižonu. Přitom dbám, abych při stáčení přes gumovou hadičku nenasál na dně usazené kvasinky s použitým kořením.
Medovina se zároveň při stáčení do demižonu přes. Provozovatel webu, Výrobní podnik Ještě s. Poměr medu a vody se upraví podle toho, jak chceme mít medovinu silnou. Přidává se do kvasu zároveň s kvasnicemi! Pokud do medoviny přidáte ovoce, nepoužívejte. Na 50-litrový sud treba litrov vody a litrov medu.
Roztok sa varí asi hodinu, aby sa z neho vylúhovali bielkoviny. Tie vyplávajú vo forme peny na povrch, potom sa pena pozbiera a ostane číry roztok. Ten sa nechá vychladnúť na zhruba stupňov, naleje sa do čistých nádob, pridajú sa kvasinky a fosforečnan amónny.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.