úterý 19. července 2016

Jak upéct babovku v kameninove forme

Toho mléka je tam opravdu 2dl. Nevim jak kdo má velkou formu na beránka,ale mě se tam všechno těsto nevešlo, tak jsem ho dopekla v malém kastrůlku. Beránek dopadl dobře a těsto je chuťově výborné. Určitě budu příší rok opakovat stejný recept.


Rozsáhlá diskuzní fóra pro rodiče. Těhotenství, poro miminka a batolata. Diskuze podle narození i regionu. Chtěla jsem se zeptat, čím se mají formy vymazat a vysypat, jak dlouho se v nich peče oproti třeba pekáči a kdy se z nich má vyklopit upečené těsto. Máma mi říkala, že beránek byl prevít a nešel nikdy vyklopit, navíc byl problém, kdy bude upečený, když se pekl s víkem, přes které nejde vidět.


Chcete li se svým moučníkem zazářit, pak vybírejte v už osvědčené kuchařce od babičky nebo si kupte knihu od některého z našich českých mistrů cukrářů. Rovněž dbejte na přesné dodržování uvedené gramáže, zpravidla vyrovnanější recepty jsou ty, které se musí vážit než ty prováděné hrníčkovou metodou. Z těsta vypracujte bochník, přikryjte utěrkou a nechte asi minut kynout v teple (°C) a klidu.


Znovu těsto prohněťte, aby z něj vyprchal oxid uhličitý a vytvořte bochník, který uložte na moukou vysypaný tác formy na chléb. Přiklopte poklopem formy a nechte v teple minut kynout. Je potřeba sehnat správnou formu.


Nejlepší je péct v léty prověřené keramické formě po babičce, ale vyzkoušet můžete i formy silikonové nebo smaltované. Každá forma má jiný objem, recept proto možná budete muset přizpůsobit té své. Samozřejmě záleží na vašich chutích.


Bábovku jsem dnes zkoušela jen jsem se nějak zapomněla u televize a nechala jí hodinku v troubě čekala jsem spálenou katastrofu kupodivu bábovka je naprosto v pohode tak jsem jen zvědavá jak bude chutnat krásně voní a vyběhla rovnoměrně parádní to se mi ještě nikdy nepovedlo vždy měla zatím jakákoliv hrb ;-) Jinak. Na kolika stupních v troubě pečete stouto formou? Ahoj, já když peču v silikonové formě, vypláchnu jí před nalitím těsta studenou vodou - jak to bylo v návodu A nikdy jsem problém neměla. Peču na tolik stupňů co normálně, takže bábovka na 180. Pokud máte doma silikonovou formu, upečte si bábovku.


Klasické kovové nebo kameninové formy vymažte důkladně kouskem ztuhlého másla a pak vysypte hrubou moukou, strouhankou nebo mletým kokosem. Aug Mně se v ní peče dobře (ne že bych poslední dobou pekla #128563; ), dobu pečení nevím, podle zapíchnuté špejle. Beránka jsme měli ozkoušeného, jak dlouho to přesně trvá, ale vehementně nám ho peče babička, tak už zas nevím. Ta forma je nádherná, jsem závislák na té keramice.


Mám ryby, beránky, vánočky. Mam takovou plechovou formu - je na babovku i dort - da se menit - a jsem s ni spokojena. Mne se vzdycky vsechno povede upect v cemkoliv. Tedy az na jeden vytvor - letosni velikonocni beranek se mi vyklopil bez usi, takze vypadal spis jako vlcak Ale byl moc dobrej! Tento snadný a efektní moučník je volnou variací na populární cheesecake.


Korpus z rozmačkaných máslových sušenek, do kterých se přidává další dávka tuku a znovu se hmota zapéká, nepatří k mým favoritům, proto je v receptu nahrazen obyčejným. Nordic Ware Forma na malé bábovky tvary, l, zlatá. Vytvořte své návštěvě individuální potěšení ve formě bábovek různých tvarů a to velice oblíbenou Bavaria, Cathedral a Jubilee, kterou jsou velice netradiční a zároveň elegantní.


Mám k dispozici troubu s rozsahem teplot 130°C-300°C s krokem po 25°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky