pátek 22. července 2016

Nadýchaný celozrnný chléb

Také chválím chléb náš vezdejší a posílám za něj bodík. Pekárnu mám tu samou, tak ráda zrealizuji. Mám dotaz, zda semínka dát hned a nebo po zvukovém signálu a to droždí jen ten sáček a nebo množství přizpůsobit hmotnosti mouky? Nadýchaný bramborovo-podmáslový chléb ( celozrnný ) Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou.


Nadýchaný chleba - recept: Do domácí pekárny vložíme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké ingredience. Text uživatele: Dovolím si také reagovat. Mám tam také dva hnětače, které se špatně vyndavají.


Já ale v pekárně chleba nepeču, pouze zadělávám těsto a to jak na chleba, rohlíky, veky, toustouvý chléb a jiná kynutá těsta. Tento chléb peču doma a má kupodivu velký úspěch. Ve vlažném mléku necháme vzejít kvásek. Chléb pečeme minut na maximálně předehřátou troubu, poté cca minut dopékáme při 170°C. Během pečení potíráme vodou se solí.


Domácí chleba sice zabere větší množství času a víc se při hnětení nadřete, ale výsledek za to rozhodně stojí. Naučíme vás, jak to udělat, aby bylo těsto uvnitř krásně nadýchané a zvenku báječně křupavé. A když do něj ještě přidáte ty správné ingredience, tak se po prvním kousnutí přenesete přímo na italský nebo francouzský venkov.


Celozrnný chléb bez hnětení 4. Tento recept už je na blogu delší dobu, ale v poslední době prochází renesancí a je to určitě dobře, protože je skvělý a stojí za to, aby o něm vědělo ještě více lidí. Chléb je příliš hutný, není nadýchaný Toto nemusí být vada chleba, spíš to bude nežádoucí a nezamýšlený jev. U krátce založeného kvásku to bývá pravidlo, ve sklenici sice krásně bublá, ale na celý chleba je příliš slabý – chce to kvásek dále posilovat a zpočátku klidně chleba podpořit trochou droždí. Chléb se zadělává tak, že si vždy vezmeme krajní část a vmáčkneme doprostřed. Takto pokračujeme po obvodu celého chleba, až je těsto pěkně utažené.


Podle potřeby podsypávejte moukou. Pak chleba nechte vykynout až hodiny. Po kynutí chléb vyndejte na vál nebo na pracovní desku. Oddělte si lžíci těsta, kterou.


Po posledním hlazení těsta potřeme chléb vlažnou vodou, posypeme semínky na ozdobu a necháme dokynout a upéct. Celý program pečení trvá hodiny minut. Výborný a nadýchaný celozrnný chléb , velmi oblíbený recept, který peče hodně lidí. Je téměř ze celozrnný , přesto vláčný, nadýchaný. Chleby se semínky a více jak z poloviny celozrnné jsou moji favorité.


Manžel zase ani náhodou – zrníčka on prý pečená nechce. Záleží jen na vás – syrová mají své přednosti, ale ta chuť pečených přímo ve chlebu je úžasná! Oblíbený chléb – ze. Hniesť sa nemusí vďaka relatívne veľkej riedkosti cesta, ktoré navyše výborne kysne, a to aj pri vysokom podiele celozrnnej múky (chlieb jej obsahuje ). Každý, kto trochu chlieb pečie, vie, že docieliť nadýchaný , naozaj celozrnný chlieb nie je hračka, píše pre portál lidovky. V dalších variantách dále vychytávám drobné nedostatky.


I zde více mouky asi neuškodí, chléb také nakyne a bude se pak péci kratší dobu, ale toto vše člověk zjistí až dalším ověřováním. Postupně se dostávám k pečení větších. Pokud budete péct chléb s většinovým podílem pšeničné mouky, jako základní poměr se v praxi osvědčilo dát 5gramů mouky a 3ml vody. Tento poměr se osvědčuje zhruba až do podílu žitné mouky.


Nadýchaný celozrnný chléb

Těsto je se zvětšujícím se poměrem žitné mouky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky