pondělí 25. července 2016

Sushi bez řasy

Příprava Uramaki sushi. Na podložku položíme polovinu řasy Nori. Nyní nepotřebujeme nechávat volný pás pro slepení.


Rýži můžete trošku víc přitisknout než v předchozím případě. Nori jsou nezbytné pro přípravu sushi , nastříhané ale skvěle doladí také polévky či omáčky. Bez řasy Kombu se neobejde pořádný vývar dashi.

Oblíbené Wakame zase výborně dochutí saláty či pomazánky. Sashimi je sushi bez rýže a tvoří ho jen syrové plátky ryby. Chirashi je typem sushi salátu a temaki je zase jakýmsi vlastním celým kornoutkem z řasy plněným dle svého. Posledním základním druhem sushi je gunkan, která se pod krajem řasy plní kaviárem z lososa nebo létajících ryb.


Mají tmavou skoro až černou barvu, mají rovnoměrnou tloušťku, jsou hladké. Na jejich kvalitě se podílí nejlepší odrůda řasy , brzká sklizeň a způsob zpracování řas. Tyto pražené řasy jsou lahodné, mají jemnou lehce nasládlou chuť bez výrazné příchutě.


Jsou také velmi křupavé, a pokud s nimi vhodně zacházíte.

Nejzákladnější podobou maki sushi je hosomaki - klasická tenká rolka obalená v nori řase, plněná rýží a jednou základní ingrediencí dle volby. Sushi Rolls without seaweed. Maki můžeme rozdělit např. U California roll je rýže na povrchu, liší se tedy v rolování.


K její přípravě budete potřebovat rýži na sushi , řasy nori, okurku, avokádo, krabí tyčinky, opražený sezam a japonskou majonézu (lze použít i obyčejná majonéza bez příchuti). Nigiri sushi - malý váleček ochucené rýže, potřený pastou wasabi a ozdobený plátkem ryby nebo mořskými plody. Gunkan maki sushi - vypadá podobně jako nigiri sushi , má na sobě i tenký proužek řasy , který obaluje váleček rýže zároveň s rybou. Na ozdobu se často používá i kaviár. Jsem Káťa a vítám tě na kanále o veganství, aktivismu, zero waste, sebelásce a všem, co mě zajímá a naplňuje.


Tématické fráze: sushi bez řasy sushi recept nejlepší sushi recept recept na sushi nejlepší rýže na sushi sushi recepty sushi recept,top recept sushi s paprikou sushi bez řasy recepty jadnoduche sushy nejlepsi recepty na sushi suši jednoduchý recept sushi rýže domaci recept sushi bez řasy recept jednoduche recepty z rýže. S druhým plátem řasy pak opakujeme stejný postup,jenom místo lososa dovnitř rozprostřeme chobotničky a slávky. Obě rolky necháme v lednici zchladit a po vyjmutí každou.


Horkou uvařenou rýži promícháme s rýžovým sushi octem, tak, aby byla rýže pouze velice jemně ochucená. Na bambusovou rohožku položíme arch sušené mořské řasy nori a poté na ní přibližně uprostřed po celé šíři vlhkými prsty, aby se nám rýže nepřilepila k rukám, rozprostřeme a utlačíme rýži. Jak si připravit sushi doma - recept na sushi.


Ingredience: Losos 100g, rýže - šálek, nori řasy , wasabi pasta, sojová omáčka, olivový olej, rýžový ocet, sůl Postup: Rýži opláchneme pod studenou vodou. Hotové sushi už jen stačí nakrájet na kolečka (z každé řasy odkrojíme nehezké konce a nakrájíme na cca 5-kousků)a servírovat společně s wasabi, sojovou omáčkou a nakládaným zázvorem.

Dobrá zpráva pro všechny, kterým není používání hůlek pohodlné, je, že většina sushi se může jíst i rukama, a to hlavně nigiri a maki, právě proto dostanete při příchodu do dobré sushi restaurace vlhký ručník na omytí rukou. Nudle bez lepku Sladkosti, pochutiny bez lepku. Oproti tomu sashimi, tedy samotné kousky ryby bez rýže, nikdy rukama nejezte.


Odhalila, že občasná konzumace lehké verze sushi bez tučného masa může přispět k „mírné“ redukci váhy. Na potvrzení této domněnky rozsáhlejšími studiemi však stále čekáme. Všechny druhy mořských řas na jednom místě – řasy na sushi , kombu, wakame, nori. Pražené mořské řasy jako snack.


Věděli jste, že Mořské řasy jsou bohatým zdrojem tělu prospěšných látek a jsou rovněž označovány jakožto elixír života?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky