Julienne je francouzský výraz pro krájení zeleniny na nudličky. Zdeněk Marcín ukazuje, jak tímto způsobem nakrájet mrkev. Nařezání na tenké nudličky nebo plátky se nazývá julienne.
Především se toto označení používá pro zeleninu, ale někdy také pro ovoce, citrusové kůry, salámy, masa a sýry. Julienne nakrájíte pomocí nože se širokou čepelí nebo na krouhači s vroubkovanou čepelí. Můžete též zeleninu nakrájet.
Dokáže totiž zeleninu strouhat na tenké nudličky , které byste nožem krájeli hodiny za vysokého rizika říznutí se do prstu :) Hitem poslední doby se stal spiralizér, díky kterému můžete připravit dlouhé „špagety“ z cukety, mrkve, brambor nebo batátů. Nudličky se tvoří pouze při pohybu směrem dolů, při pohybu směrem nahoru se zásobník vrací do výchozí polohy. Díky tomu je strouhání na nudličky snazší, plynulejší a bezpečnější, než s klasickými a doposud prodávanými struhadly typu julienne. Potraviny nakrájené či nastrouhané na jemné nudličky. Vroubkovaná otočná čepel Julienne Peeler řeže jemné proužky v pravém stylu Julienne.
Ideální pro zdobení salátů a polévek a pro asijskou kuchyni. Nabízíme vám výrobek Giesser Messer profesionální kráječ Julienne tři šířky nudliček za atraktivní cenu 847. Kč, od výrobce NEUBING, s. Před tím jsme byli a stále jsme aktivními kuchaři. Kráječ je vybaven třemi čepelemi krájení, mletí - strouhání, nudličky julienne.
Připravte nakrájenou zeleninu do krabičky dětem na svačinu a sobě do práce, když vás začne honit mlsná. Vynikající pro přípravu jemných julienne proužků z mrkve, celeru, bílé ředkve, brambor apod. Vyrobeno z odolného plastu, čepel z prvotřídní nerezavějící oceli. Mezi tím pomocí škrabky na nudličky julienne , nebo jiným způsobem (škrabkou na brambory a pak nožem na tenké nudličky ) naškrábu hromádku cukiny na křupánky.
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky julienne. Opečenou rybu vyndáme z pánve a naservírujeme na teplé talíře. V horkém oleji poté osmažíme nakrájenou.
KENWOOD KENWOOD STRUHADLO JULIENNE NUDLIČKY. Nudličky Julienne - Neboli geniální žulienkovač Je to takový malý nenápadný pomocník v nápadné oranžové barvě, který je stejně kouzelný jako Harryho hůlka. Ten, kdo tuto škrabku vymyslel, by měl hopem dostat Nobelovku, jelikož mi ušetřil v kuchyni tolik času. Jarní cibulku nakrájíme diagonálně na proužky a mrkev na tenké nudličky julienne. Cibuli, česnek a zázvor rozmixujeme na pastu a vmícháme do vychlazené kaše.
Kaši dochutíme veganskou rybí omáčkou, chilli vločkami gochugaru dle chutě a přidáme nakrájenou cibulku a mrkev. Některé chilli vločky jsou lehce a jiné zas. Vyberte si recept na julienne a připravte si chutný a výjimečný julienne pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší julienne ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně julienne. Kráječ zeleniny na julienne ( jemné nudličky ) J-STAR.
Novinka Vychází ze tvaru škrabky REX. Dokáže jedním tahem vytvořit nudličky z cukety, ředkve nebo třeba mrkve. Je určena zejména pro krájení podlouhlé zeleniny a ovoce. Cukinu a mrkev nastrouháme škrabkou na julienne nudličky na co nejdelší špagety.
Zbytek zeleniny a tofu nakrájíme na menší kousky, eventuelně kostičky. Vše zprudka osmahneme na trošce oleje a dochutíme kořením. Poté směs dusíme na mírném ohni asi minut do úplného změknutí a prolnutí chutí.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.