Chleba je potřeba několikrát upéct a na základě vlastního pozorování a zkušenosti s konkrétní domácí pekárnou vyhodnotit, co a jak vylepšit. Kdyby byl chleba díky zvolené mouce až příliš hutný a celozrnný, lze část mouky nahradit za nějakou jemnější hladkou, třeba špaldovou typ 630. Me zkusenosti s psenicno-zitnym chlebem. Muzete dat mouky pul na pul a misto drozdi si vyrobit vlastni kvasek z vody a zitne mouky.
Jinak, tento chleb je nutno pect v uzavrene forme (nejlepe domaci pekarne chleba ), protoze rychleji vysycha. Ja nemam pekarnu, takze ho pecu ve. Chléb ze špaldové celozrnné mouky z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami.
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb a bochník o váze kg a světlou kůrku.
Stiskneme tlačítko Start. Chleba ze špaldové mouky z domácí pekárny recepty, které budete milovat. Mouky jsem použila mix, jelikož jsem doma neměla klasickou celozrnnou, pouze zbytek špaldové.
Z velké části jsem tedy použila žitnou určenou na pečení chleba. Ze semínek jsem přidala slunečnicová, lněná, klasický i černý sezam. Chleba je dobrý, jen jsem hledala recept bez pšeničné mouky , takže jsem ji nahradila špaldovou. Dávám 300g špaldové mouky a 200g žitné, přidávám lžíci jablečného octa. Můžete dát malinko víc vody (tyto mouky více vsakují), ale teď jsem se držela 4ml a chleba byl výborný také.
Kdo má rá může do chleba. Když se povede přidám fotografii. Kmínový chléb z domácí pekárny. Do domácí pekárny nalijeme vodu, jablečný ocet a olivový olej. Přisypeme obě mouky , kmín, do jednoho rohu sůl, druhého droždí a třetího cukr.
Tyto tři ingredience v rozích zahrneme moukou. Včera jsem pekla ze špaldové mouky. Vody jsem musela dát o cca 1ml víc, pak bylo těsto super. Na pečení také trochu déle o cca minut.
Určitě ještě někdy zopakuji. Děkuji za skvělý jednoduchý a rychlý recept! Pokud budete péci chléb pro více lidí, pak vybírejte pekárny s větším objemem. Díky špaldové mouce má chleba výraznou chlebovou vůni, krásně popraskanou kůrku a je vláčný. B a neobsahuje cholesterol.
Jak upéct skvělý domácí chleba ? Dobrý chleba se neupeče sám a ani ta nejlepší domácí pekárna vám nebude k ničemu, když to sami nebudete umět. Domácí pekárna - recepty na každý den.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.