Parní hrnec a vše o něm. Mezi kvalitní hrnce parní patří například Phillips, Morphy Richards, Zelmer a Klarstein. Přečtěte si naše další nezávislé recenze věnované kvalitnímu kuchyňskému vybavení, které vám pomohou při výběru.
Při přípravě jídel můžete používat libovolný počet těchto nástavců (dle charakteru pokrmu a počtu porcí). Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso.
Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na minut a po dokončení programu přidáme osolenou mraženou zeleninu. Nastavíme dalších minut a po. Každý může přidat vlastní recept. Pro parní hrnec recepty , které budete milovat.
Jak vybrat parní hrnec Jak funguje parní hrnec. Pára prochází dalšími nádobami, kde jsou uloženy potraviny k přípravě pokrmů. Já sama parní hrnec nemám, protože se ho dost bojím, ale bývalá tchyně v něm dělala brambory jako přílohu, jen je oloupané, nakrájené dala na trochu másla a za 5-minut byly hotové.
Pořídila jsem si parní hrnec , ale marně tápu po nějakém receptu. Nemáte někdo několik receptů. Kromě zeleniny a ovocných knedlíků bych chtěla zkusit i další české recepty. Recept na bylinkové kuřecí plátky a drůbeží játrové placičky se zeleným kořením.
Recepty pro parní hrnec už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Já parní hrnec mám a vařím v něm dost často. Ale já už předtím často používala pařáček, takže parní hrnec od Ježíška byl super dárek a usnadnění vaření.
Recepty žádné nemám, já mám nejradši jen tak vařené maso (skoro nesolím, nekořením) a v parním hrnci je to téměř bez práce. Mam parni hrnec uz nejaky ten patek a uprimne musim rict ze mi nektere masa v tom nechutnaj, ale na zeleninu, prilohy a knedliky je to super hlavne v tom varim detem je to jednoduche. Tématické fráze: parní hrnec recepty recepty parní hrnec recepty pro parní hrnec recepty na parní hrnec parní hrnec recepty na vařen í recepty v parním hrnci nejlepší recepty pro parní hrnec parní hrnce recepty rýže v parním hrnci recept. Jídlo se v něm připraví skoro samo, je zdravější, chutnější a barevnější, než kdybyste ho smažili třeba na oleji. Schválně, jak se v něm skutečně vaří?
Prozkoumejte nástěnku „ PARNÍ HRNEC “ uživatele jaroslavasedlak na Pinterestu. Tento hrnec je speciálně uzpůsoben tak, aby se v něm vařilo co nejlépe s ohledem na zachování všech živin a vitamínů. Díky dostatečně pomalému vaření dochází k zachování vitamínů v zelenině a maso připravené v tomto hrnci je křehké.
Jednoduchý princip – vynikající výsledek. Když přístroj uvedete do chodu, jídlo se udělá v páře, tím pádem má skoro všechny své vitamíny, minerály a stopové prvky. Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím koření, soli a bez tuku. Hrnec disponuje odkapní miskou pro bezpečné zachycení zkondenzované páry, minutovým časovým spínačem, světelnou kontrolkou provozu a také ukazatelem hladiny vody (max. 2l).
Nadstandardní rychlost vaření, výkon, zdravý způsob vaření a moderním design, to je parní hrnec Calderon od Ety s prodlouženou zárukou roky. Hotovo je až se tekutina vyvaří. Dáme do hlubokého talíře a přidáme švestkovo-zázvorovou polevu a bohatě zasypeme opraženým sezamem.
To ale není vše, co dokáže. Pomalý hrnec je ideální pro vaření omáček, vývarů i přípravu nejrůznějších druhů masa. V symfonii chutí promění i obyčejnou zeleninu, těstoviny a vykouzlí i dezerty.
Vše ale záleží na vaší fantazii a chuti objevovat. Níže se můžete inspirovat několika recepty. Vaříme v elektrickém pomalém hrnci CrockPot (PDF) zde.
Jeho velkou výhodou je velmi rychlý vývin páry, který se začne generovat již po vteřinách.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.