Taky dělávám domácí jogurt , naposledy s medem, ten jsem přidala hned. Při výrobě mám ale nižží teplotu, do těch 40°C. Taky kromě skleniček v jogurtovači nebo termo tašce používám velkou termosku určenou na jídlo - se širším hrdlem. Hrudkatý a řídký-nikoli však osllizlý.
Z peřiny byl jogurt vynikající, hladký, stejně kyselý.
Možná je důvod ten, že byl jogurt v termosce krátkou dobu – pouze hodin, stejně jako pod peřinou. Jogurt v termosce Připravte základ pro fermentaci. Nalijte do termosky s širokým hrdlem.
Zavřete víko a nechte 7-hodiny. Po nalít hotový produkt do požadované nádoby a chladem. Takže ochutnat domácí jogurt dostane lepší.
Chcete-li mít vetší kyselost, zatímco behem jeho pobytu v termosce by se mel zvýšit o dalších 2-hodin.
V každém případe, jogurt je vynikající a bylo by mnohem užitečnejší, než si koupil v obchode. Domácí jogurt se táhne. Těch minut, kdy na začátku výroby necháváte jogurt probublávat, je zásadních. Před výrobou jogurtu musí mléko projít vysokou pasterací, to znamená buď zahřátí na teplotu 90–°C po dobu minut, nebo 80–°C po dobu minut.
Pokud jsme dobře pracovali, musí po uběhlém čase lžíce v jogurtu stát. Bílý domácí jogurt poté uchováváme v lednici při teplotě - °C. Za prvé – víte přesně, z čeho se výrobek skládá a můžete se tak spolehlivě vyhnout potencionálně nebezpečným konzervantům, náhražkám, barvivům, dochucovadlům či éčkům. Takto sa pripravuje domaci jogurt na celom blizkom vychode aj s greckom a iranom a tureckom a severnou afrikou dokopy. Do vody zamiesame susene mlieko a zahrejeme na teplotu st.
Primeranu teplotu zistime jednoducho tak ze do mliecka strcime malicek-ak ho tam vydrzime mat a napocitat do. Jogurt se začne tvořit po několika hodinách, dobrý výsledek budeme mít po 5-hodinách, my jej necháváme přes noc a ráno se už těšíme na výborný domácí jogurt. Pekárnu vypneme a jogurt necháme cca - hodin v pekárně.
Od začátku procesu pekárnu neotvíráme. Nejlépe si jogurt připravíme večer a necháme ho v pekárně do rána. Pokud děláme jogurt se salkem, není třeba ho více ochucovat.
Rybízová buchta s jogurtem.
Tématické fráze: jogurt v termosce jogurt z termosky jogurt snadno pl jogurt snadno bílý jogurt recepty. Krok 4: Stabilní teploty nejlépe docílíte pomocí trouby: i s hrncem ji vyhřejte na stupňů, poté vypněte a jogurt v ní nechte přes noc. Ráno ho přendejte do lednice (ten z hrnce můžete rozdělit do lahviček a rovnou doplnit třeba marmeládou), v chladu jogurt ještě více zatuhne a vydrží pak asi týden. Jogurt musí byť zo živou kultúrou - má to napísané na kelímku.
Jogurt môžeme nechať cez noc v hrnci, alebo ho rozdelíme do vhodných nádob. Môžeme si takto spraviť čisto biele jogurty, alebo si na dno nádoby dáme ovocie, zalejeme jogurtom a odložíme do chladu na hod. Nalejeme jogurt a necháme v chladničke cez noc odtiecť.
Takto pripravený grécky jogurt skladujeme v chladničke. Pokud jsou použity zloděj jogurt , jeho první v kombinaci s malým množstvím směsi mléka do hladka, aby nebylo sraženina, a pak se rovnoměrně míchání, nalít do mísy všechny ostatní mléko. Není-li jogurt , jogurt může být připraven v termosce – v tomto případě je třeba jednat co nejvíce rychleji.
Jsou to všechno více či méně dobře skryté věci, které v jogurtu rozhodně být nemusí, a to ať jde o základní bílý jogurt , nebo jogurt ochucený. Ready domácí jogurt z šíření mléka přes sklenici a pohybovat se v chladu po dobu dalších hodin. Tento recept pro domácí jogurt směs se liší, pokud dezert připomínající čalouněného sýra, podobně jako krém.
Také tento výrobek a další výrobní program. Já mám vyzkoušený Selský jogurt - Hollandia. Je to vlastně takový dobrý test na jogurty, zda jsou opravdu kvalitní a obsahují živé kultury, protože před pár lety jsem v prodejně se zdravou výživou koupila jogurt Demeter z německé bio-produkce s domněním, že to bude skvělý starter a žádný jogurt se nekonal.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.