pondělí 2. července 2018

Vepřová kýta ve vlastní šťávě

Pánev rozpálíme a nejdříve na oleji osmahneme proužky cibule. Cibuli vsypeme do misky a na stejné pánvi osmahneme slaninu, kterou přisypeme k cibuli. Opět na stejné pánvi z obou stran prudce osmahneme plátky vepřového.


Přisypeme cibuli, slaninu a zatím dusíme pouze ve vlastní šťávě. Hovězí maso ve vlastní šťávě - konzerva - recepty na každý den. Ingredience: 4g vepřové panenky, plátků anglické slaniny, sůl, pepř, drcený tymián, olivový olej, rukola, ledový salát, citronová šťáva.

Postup: Panenku nakrájíme na silnější plátky (5–cm). Osolíme, opepříme a posypeme trochou sušeného tymiánu. Není se co divit, když za korun kilo to někdo musí vyrobit, ochutit, zabalit do plechu, zakonzervovat a odvézt do Tesca. Mimochodem tohle nevyrábí žádná polská firma, ale konzervárna PT Servis z Tábora. A přitom vyrobit si jí doma sami, stejně jako se dělá domácí vepřové ve vlastní šťávě , není žádný problém.


Jindřich: Pro Jindřicha a ostatní, co nemají elektrickou troubu: Mám ji takto úplně nejraději. Fakt je,že neumím říci, na kolik stupňů a jak dlouho, neboť vlastním pouze plynový sporák,a tak odhaduji. Rýži je nutné důkladně proprat, až teče čistá voda.


Potom se dá na připravenou nádobu, ve které se bude péct.

Domácí vepřová konzerva - maso ve vlastní šťávě. Domácí masová konzerva - maso ve vlastní šťávě je velice vděčný výrobek. Doporučujeme menší, protože třeba do bramboračky jich nebudete potřebovat mnoho. Jestli houby nepustily dost vlastní šťávy, dolijte je převařenou vodou. Houby i se šťávou by neměly sahat výš než asi 1cm pod okraj skleničky.


Skleničky uzavřete a dejte do hrnce vyloženého utěrkou tak, aby se nedotýkaly. Tématické fráze: vepřové maso na šťávě veprove ve vlastni stave recept veprove ve vlastni stave vepřové maso na šťávě recepty maso ve vlastní šťávě maso na šťávě maso na štávě recept vepřové ve vlastní šťávě recepty vepřové na šťávě recept na veprove ve vlastni stave vepřové maso v pomalém hrnci. Uzená vepřová kýta s kostí - cca kg. Uložte si vepřové ve vlastní šťávě Hamé do svého jídelníčku zdarma. Kastrol zakryjeme poklicí a vše necháme dusit na mírném ohni ve vlastní šťávě.


Pokud se během dušení odpaří příliš mnoho tekutiny, dolijeme podle potřeby malé množství horké vody. Hotový perkelt rozdělíme na talíře a každou porci ozdobíme kolečky zelené papriky. Málokdo odolá kombinaci smaženého vepřového masa, cibule, česneku, papriky, nakládané okurky a kečupu.


Ale aby byl Katův šleh opravdu ostrý, je třeba mu sekeru nabrousit pikantní paprikou. Většinou se jedná o světlé, libové maso nebo jen s trochou sádla, tvořené několika svaly či úpony. Dopravné bude i nadále zdarma, o co Vás však požádáme (hned jak to nastavíme) bude příspěvek na balné ve výši Kč.


Díky koronaviru nelze opakovaně používat žádné obaly a tyto, vzhledem k dlouhodobé snaze k minimalizaci odpadu, nejsou zahrnuty v cenách výrobků. Skladem 1Kč Do košíku.

Přílohou jsou těstoviny z hrachové mouky. Hamburská vepřová kýta porce. Hamburská vepřová kýta porce. Vepřové maso ve vlastní šťávě 330g. Svíčková na smetaně s hovězím masem porce.


Univerzální jídlo, kterým můžete pohostit každou návštěvu. Omáčka je dochucena citronem a cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky