pondělí 29. dubna 2019

Kváskový chléb s bramborou

Po vykynutí těsto opatrně překlopíme na pečící papír nebo siikonovu podložku a rychle s ním do trouby na rozpálený plech. Plech dáváme doprostřed. Pečeme na plný výkon minut a potom snížíme teplotu na 1- 190°C a pečeme dalších minut. Během pečení chléb postříkáme 3x vodou.


Já používám rozprašovač. No a mně, pokud zrovna chci chleba s bramborou a nehodlám vařit, zbývá ta syrová. Brambor je v malém chlebíčku poměrně hodně a vzhledem k tomu, že obsahují víc jak vody, hydratace chleba je obrovská – přes.


Těsto je opravdu velmi „živé“, lepí, ale výsledná chuť fakt stojí za tu práci. Do trouby vložíme hrnek s vodou a bramborový chléb pečeme půl hodiny naplno a půl hodiny na půl výkonu. Hotový bramborový chléb ihned potřeme vodou ochucenou prolisovaným česnekem a zabalíme do utěrky. Jsem celkem velký milovník Šumavy, ale tenhle nadýchaný a bublinkami protkaný chléb s naprosto neodolatelně křupavou kůrkou mě dostal.


Předevčírem jsem zadělala poprvé, jeden upekla hne druhý v lednici kynul do rána a už i po něm se zaprášilo. Vykynuté těsto přendáme na pracovní plochu mírně pomoučněnou žitnou chlebovou moukou. Těsto na chléb přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě, třeba u vařiče nebo topení. Několikrát ho lehce přeložíme a vytvarujeme bochník.


Potom ho skulíme do pomoučněné ošatky, kterou držíme pod okrajem pracovní. Bramborový kváskový chléb s vlašskými ořechy 2. Vše o kváskovém chlebu. Přísady do chlebového těsta.


Do těsta se může dávat všechno možné. Podstatné je, aby mouka tvořila podstatný podíl (kvůli struktuře chleba) a aby se ještě dalo mluvit o chlebu z hlediska chuti. Recept na velmi chutný kváskový chléb ze špaldové mouky s brambory, který zůstane déle vláčný a čerstvý jako v den pečení. Ke kvásku přidáme 1g hl. Ten nejzdravější, nejchutnější a nejlepší chléb , jaký jste kdy jedli.


Zvládne to bez větší námahy i laik. Jednoduchý a neměnný postup. Ale výsledek stojí za to.


Tento chléb hravě strčí do kapsy nejen ty parodie na chleba ze supermarketů, ale i všechny ty … Pokračování textu. DOMÁCÍ KVÁSKOVÝ CHLÉB – krok po kroku Martina Mazalová 29. Objevte nový food blog! Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.


Kváskový chléb s bramborovou moukou. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí.


Podle chuti můžeme po zvukovém signálu přidat cca půl h. Apr Chleba je ze samých mnou oblíbených surovin – špalda, kvásek, brambory, hodně vody. Velké bubliny a přitom krásně vláčná střídka. Jestli jsou vám taky sympatické a nebojíte se tekutějších těst, vyhrňte si rukávy a šup na to! Barmborovy kvaskovy chleba.


Nakonec kváskový chléb obrátíme, aby se propekl z obou stran a pečeme ještě minut. Upečený kváskový chléb vyklopíme na mřížku. Jakmile vychladne, zabalíme jej do utěrky.


Z uvedeného množství upečeme chléb ve větší formě na srnčí hřbet, nebo můžeme použít kulatou dortovou formu. A tak se zrodil pšeničný kváskový chleba do formy nejen pro začátečníky. V článku je několik bonusů pro všechny pekaře i gurmány. Například recept na skandinávský sendvič s krevetami, videonávod k práci s těstem a základní tipy, jak vést či omladit kvásek. Domácí chleba ze špaldové mouky v troubě recepty, které budete milovat.


Ovšem vždy je něco za něco: nebude to nejlevnější záležitost. Vyberte si ze stovek receptů na Domácí chleba ze špaldové mouky v troubě, které se vám budou snadno a rychle vařit. Jak se peče kváskový chléb ? Sázím lopatou nebo kusem tvrdého kartonu, případně tenkým prkénkem na horký plech a dospod trouby leju cca dcl vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky