Litinové nádobí , jaké? Domácí pomocníci - Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře. Každý může přidat vlastní recept. Nádobí je jedno velké téma, jsem ráda, že mám hrnce staré let a stále funkční, dnes něco koupit je jedna velká obava.
Bála bych se, různých levnějších přísměsí, které tam výrobce může z důvody ceny přidávat, aniž by to uvedl. Pokud kvalitní litinové nádobí , tak jedině od švédské značky SKEPPSHULT. Ostatní litinové nádobí pro mě není litinové nádobí ale smaltová litina, bohužel.
Tady platí, že je lepší si za kvalitu připlatit. Já na tohle nádobí nedám dopustit. Skvěle se na něm vaří, skvělé je také na údržbu. Toto nádobí se pak snaží ve skladu jakože „přebalovat“, tedy jakože se podílí nějak na nějakém „výrobním“ procesu, aby mohli prodejci u nás mlžit….
Rozsáhlá diskuzní fóra pro rodiče. Těhotenství, poro miminka a batolata. Diskuze podle narození i regionu. Základní surovinou je severská železná ruda s přídavkem švédské ocele, tedy nejkvalitnější suroviny jaké vůbec existují. Už před stovkami let se tento materiál začal objevovat nad plamenem v kdejaké kuchyni.
Jeho dnešní podoba je samozřejmě o několik úrovní výše a přináší řadu výhod. Jedinečná nabídka kvalitního litinového nádobí dodávaného firmou BELIS z Českých Budějovic. Neváhejte vyzkoušet kvalitní litinové nádobí , které bude ve Vaší domácnosti dloužit po generace. Na výběr máte ze smaltované litiny či litiny surové. Smaltované litinové nádobí.
Vyrábíme pro vás dokonalé smaltované litinové nádobí , prověřené jak historickými zkušenostmi, tak soudobýmí šéfkuchaři a spokojenými zákazníky. Ať si koupíte sebelepší teflon nebo keramiku, časem ho budete muset vyměnit kvůli poškozenému povrchu. Dobře vědí proč: litina perfektně vede teplo, uchovává jídlo dlouho teplé, hodí se na všechny povrchy ohřevu, včetně indukce. Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti. U jídel, kde jsou tuky nezbytné, tak jich používejte pouze velmi malé množství, třeba u masa.
Pokud ale litinové nádobí používáte jen zřídka, doporučuje se jej konzervovat v oleji. IKEA jsou (ty, které znám) zevnitř smaltované, akorát ten smalt je černý, takže to vypadá nesmaltovaně. Nádobí nemusíte olejovat a snadno se udržuje díky matnému smaltovanému interiéru. Asi je pro výběr potřeba nádobí vybírat v obchodě (ne v e-shopu)a pořádně si vše v klidu prohlédnout. Názory lidí jsou důležité, ale velice různorodé.
Hlavně nekupovat nádobí s tenkým dnem, to máte po čase z pánve houpačku. Na litinovém nádobí vařily už naše babičky a řada z nás má jeden nebo dva kousky doma ještě z této doby. Lepší je využít obyčejnou vodu a jemný ubrousek. Popřípadě volte sůl v kombinaci s olejem. Hliníkové pánve– Hliník rozjasníte olejem smíchaným s alkoholem.
Naopak se vyhněte čištění za pomoci sody. Zpočátku úžasná,nemohla jsem si jí vynachváli,bylo nám sděleno,že toto titanové nádobí vyhrálo nejvyšší příčku v testu nádobí. Používáme jí opravdu hodně,nekolikrát týdně-ale nyní už rok mám pocit,že už to není co by to mělo být. Od půlky se v ní začalo vše přichytávat,nyní už se připálí snad vše.
A opět, není třeba se bát měděnky, nicméně kupovat byste měli jen nádobí , u něhož vám prodejce dokáže doložit původ a zejména, co skutečně tvoří jeho stěny a jak jsou silné. Výjimkou je nádobí , které si chcete skutečně jen pověsit pro ozdobu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.