pondělí 3. února 2020

Sada na likerove spice

V tomto videu najdete návo jak si špičku připravit doma a troufám si říci, že. Dáme na mírný oheň a za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou odstavíme a ihned přidáme na kousky nalámanou čokoládu (g). Míchaním ji rozpustíme. Dáváme pozor, aby se hmota nepřipálila - vaříme cca pouze minuty. Můžete si hmotu připravit i večer a pracovat s ní na druhý den.


Ahojte dievcence cukrarocky rada by som vas poziadala o radu. Vraj vtedy su to origos likerove spice , ked je tam, ale necitit ju. Vtedy sa dost vykrucaju.


Podla mnatie kominiky padaju kvoli tomu, ze hmota je prilis makka, akoby pustena. Treba to dat cele do chladnicky alebo na chladne miesto. Na piškoty používám ten nejmenší. Mouku, kakao, cukr a vodu smícháme a dáme asi na čtyři minutky povařit.


Při vaření, asi na stupeň mícháme, aby se nám směs nepřipálila. Oficiální video Společnosti SEMIX PLUSO, spol. This feature is not available right now. Please try again later.


Kupón BONUS môžu využiť všetci zákazníci, ktorí v našom obchode minimálne už raz nakupovali v minulosti. Tak nejako vyzeral kornútok z papiera na pečenie so špičkou. Pôvodne som myslela, že použujem sáčok, ktorý mám na zdobenie, ale tá špička je veľmi široká, do sáčku mi nevošla a bolo mi ľúto zničiť zdobiaci sáčok tým, že by som z neho odstrihla.


Tak som improvizovala s papierom na pečenie. Najskôr si pripravíme piškóty. Zľahka spolu zmiešame tuhý sneh z bielkov a žĺtkovú hmotu a pridáme zvyšnú múku so zlatým klasom. Pomocou vrecka striekame na papier buflery a pečieme pri 1stup (alebo 1- 160) podľa toho, ako silno vám rúra pečie.


Obidve hmoty spolu zľahka spojíme a primiešame preosiatu múku (zvyšok) s krémovým práškom. Ihned vytiahneme, jemne otrasieme z prebytocnej cokolady a polozime najlepsie na papier na pecenie, aby sa vam potom dobre odlepovali. Ked su spice poriadne vychladene, cokolada na nich tuhne takmer okamzite. Hotove likerove spice dame opat do chladu zatuhnut. Najlepsie su vtedy, ked putuju z chladnicky priamo do pusy.


Troubu předehřejte na 180°C. Do žloutku přidejte 50ml vody a pudink. Smíchejte se sněhem a cukrem a přidejte mouku. Směs nastříkejte na plech do tvaru koleček o průměru 4cm. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem cca minut dorůžova.


Mila Meg, klobuk dolu pred tebou. Nadstavec na vyrobu spicov mam doma asi 5rokov, no zatial som nenasla odvahu, hoci peciem vsetko od buchiet az po rezy, torty, laskonky… Od starsej pani, ktora tieto spice vyrabala na objednavku vsak mam pre teba radu. Na upečená kolečka uděláme pusinku z likérového krému a protáhneme jí špičku. Krouživým pohybem naneseme čokoládový krém kolem likérového. Hotové špičky dáme do lednice vychladit (možno i do mrazáku tak na min).


Pak si rozpustíme čokoládu s tukem do vyššího hrnku a hotové vychlazené špičky do ní namáčíme. Upozorňujeme, poštovné na dobírku je o dražší než poštovné platbou převodem přes účet!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky