čtvrtek 6. února 2020

Vafle recept bez vaflovače

Vafle recept bez vaflovače

Vafle bez vaflovače Ingredience. Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Po jednom vešleháme vejce, pak zašleháme kefír a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do.


Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. U dcer sklidily úspěch. To množství je pro celou rodinu. Polovina těsta vyšla cca na 7-vaflí.


Díky nepřilnavému silikonu vyklopíte upečené vafle jedna báseň. Balení obsahuje kusy forem - každá na přípravu vaflí. Do vaflovače nalijte těsto, přikryjte a pečte zhruba 5-minut.


Hotové vafle vyjměte z vaflovače a ozdobte podle chuti. Domácí vafle si nejlépe vychutnáte s javorovým sirupem , 1 ovocným džemem či lískooříškovou pomazánkou. I proto se kupované vafle nemohou vyrovnat doma připraveným.


Celý recept a postup zobrazíte kliknutím na název konkrétního pokrmu. Belgické vafle jsou nestárnoucí klasika. Ty nejlepší vafle pochází podle tradičního receptu z Belgie. Tak přemýšlím o tom jestli by nešli udělat nějak jinak bez vaflovače. Rychlé vafle bez vajec a cukru.


Nemám lepší recept než tento. Jen dobu pečení musíte upravit dle vaflovače. Recept pochází z nějaké kartičky s recepty. Chtěla bych udělat přítelovi k narozeninám vafle , ale nemám vaflovač a nechce se mi kvuli tomu narychlo kupovat. Chtěla jsem vyzkoušet, protože jsem byla nedůvěřivá.


Oceňuji rychlou přípravu a nám velmi chutnají ještě teplé a jen pokapané javorovým sirupem. Do těsta se může samozřejmě přidat i malinko cukru, ale vafle při pečení dříve zhnědnou. Těsto na vafle do vaflovače : recepty Tradiční anglické těstíčko.


Elektrickým šlehačem dobře promísíte, takže vznikne řídké těsto. Druhé těstíčko je na vejce. Existuje mnoho receptů na vafle.


Ty pravé, původní, pocházejí z Belgie a známé jsou od 14. Původní složení těsta bylo mouka, vejce, mléko, tuk a cukr. Trochu jsem se do pečení vaflí zamilovala a vyzkoušela oba tyto druhy, poté ještě kváskové vafle a nekynuté rychlé. Tedy pokud si pořídíte vaflovač, jistě se nebudete nudit, protože variací je mnoho, dokonce jsou i perfektní slané. Záleží jen na vaší chuti.


Pokud děláte vafle poprvé, nahřejte důkladně vaflovač a na rozpálenou plochu vaflovače nalijte do středu těsto a stěrkou rozetřete po celé ploše. Těsta nedávejte moc protože dost nabude.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky