středa 25. března 2015

Jak zahustit domácí jogurt

Tématické fráze: domácí jogurt domácí jogurt se sušeným mlékem domácí jogurt recept recept na domácí jogurt recepty na domaci jogurt v jogurtovaci jak se dělá jogurt domáci jogurt v jogurtovači jak udělat domácí jogurt v jogurtovači recept na domaci jogurt v jogurtovaci domácí jogurt susene mleko domaci jogurty domácí. Jak udělat domácí jogurt. Mléko nalijte do hrnce, přiveďte pomalu k varu a za stálého míchání ho nechte zlehka probublávat asi minut. Nyní je zapotřebí mléko co nejrychleji zchladit, aby měl jogurt správnou strukturu. Do velkého hrnce napusťte ledovou vodu, pokud je to možné, přidejte i led.


Chtěla bych jogurt zkusit, nic snažšího jsem dlouho neviděla, ale fakt nevim jak to bude fungovat, když na hodin prostě stupňů nikde nevytvořim.

Takže fakt nevim, jedině to mít na sluníčku až zas. Ak máte zo začiatku pri výrobe problémy s tým, že jogurt nie je pevný, ale riedky, skúste zahriať mlieko poriadne a udržiavajte ho horúce na ohni 20-minút. To umožňuje nadbytočnej vode odpariť sa a skoncentrovať v mlieku pevné látky. Trochu želatíny pomáha jogurtu, aby sa stal krémový a hustý.


Kouzlo husté a krémové konzistence spočívá v přípravě, během níž je cezen a protlačován. Tímto způsobem dochází k odstranění tekuté syrovátky, výsledná hustota je někde mezi běžným jogurtem a tvarohem. Jogurt se začne tvořit po několika hodinách, dobrý výsledek budeme mít po 5-hodinách, my jej necháváme přes noc a ráno se už těšíme na výborný domácí jogurt.


Někoho může zaskočit kyselá. Za prvé – víte přesně, z čeho se výrobek skládá a můžete se tak spolehlivě vyhnout potencionálně nebezpečným konzervantům, náhražkám, barvivům, dochucovadlům či éčkům.

Domácí jogurt bez jogurtovače. Tento recept je hlavně pro majitele Sušičky nebo Sous Vide lázní , protože s oběma těmito přístroji je výroba domácího jogurtu možná, dokonce i absolutně jednoduchá. Ostatně, tak zvané jogurtovače se na českém trhu začaly objevovat až v 90. Pokud máte rádi nakyslejší chuť, nechejte jogurt ještě pár hodin fermentovat. Naším dalším oblíbencem je kokosový jogurt z mladého kokosu.


Kokosovou vodu vypijeme a kokosové „maso“ vydlabeme a pokud ho nesní dříve naše divoženky, dělám z něj mléko nebo jogurt. Výroba domácího jogurtu se stává čí. Po cca až hodinách je jogurt hotový! Otevřete sklenici, setřete z povrchu vrstvu syrovátky, nechejte jogurt vychladnout a dejte do chladničky.


Ten ve svých zápiscích poznamenává, že některé „barbarské kmeny uměly zahustit mléko na příjemně kyselou hmotu“. Důkazy o existenci kysaných mléčných výrobků sahají až do 3. Dneska už ale nikde nemusíte shánět kozí kůži, abyste si připravili vlastní domácí jogurt. Mám krém,který se skládá z jogurtu (např.Holandia) a pomazánkového másla.


Problém je,že je poněkud řídký,nějaké tipy jak krém zahustit ? Potřebovala bych ho hustější,abych mohla sáčkem s trubičkou stříkat různé tvary. Nejprve jsme na něj používali jogurtovač, ale od února letošního roku dávám jogurt do termotašky, zalím do deky a za 5-hodin je supertuhý jogurt. Používám jogurtovou kulturu, viz. Je sice jednoduché zajít si do obchodu a koupit si jogurt tam, ale už vás někdy napadlo, že si ho můžete vyrobit i doma?


Jogurt s těmi správnými bakteriemi pomáhá upravit zažívání, zlepšuje imunitu a zmírňuje alergie na.

Jogurt od Ekokozy chutná jako smetanové jogurty z obchodu. Více o těchto firmách a cenách atd si najdete na internetu, pokud by Vás to zajímalo. Pokud dávám ovocnou složku, tak ráno vypnu jogurtovač a jahody nebo mnou zvolené ovoce rozmixuji tyčovým mixérem a přidám sirup z agáve nebo třeba není špatný pampeliškový med promíchám a dám na dno skleniček. Proto čím dál tím častěji lidé sahají po nápadech našich babiček, jak si tu či onu potravinu připravit v domácích podmínkách.


A jednoduše vyrobit si můžeme i obyčejný domácí jogurt , navíc to zvládneme bez jogurtovače či kupovaných jogurtových kultur. Stačíme si s tím, co už máme doma. Moji rodiče nám taky dělali domácí bílý jogurt , ale přesně si to nepamatuji. Jenom vím, že se vždy kupovalo kondenzované mléko a používali jsme čerstvé mléko od pána, co choval krávy.


A pochopitelně jogurt - buď kupovaný anebo jeden z naší domácí předchozí várky. Naše každé dítko sní půl kila jogurtu raz dva a když nám kráva dojí denně téměř 27l, je dost hloupé kupovat jogurty. Takže jogurty se nekupovali, dělal se puding a tvaroh a jogurty jsme měli jen, když stála kráva na sucho a. Subscribe to jak zdravě zahustit pokrmy. JOGURT úplně prapůvodně představoval produkt získaný zakysáním převařeného mléka. Nemusí se to nikomu líbit, ale je to tak.


Až mnohem později, když lidstvo dokázalo efektivně využívat regulovaný. Krok 4: Stabilní teploty nejlépe docílíte pomocí trouby: i s hrncem ji vyhřejte na stupňů, poté vypněte a jogurt v ní nechte přes noc. Ráno ho přendejte do lednice (ten z hrnce můžete rozdělit do lahviček a rovnou doplnit třeba marmeládou), v chladu jogurt ještě více zatuhne a vydrží pak asi týden.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky