pondělí 16. března 2015

Maso na gyros

Připravit nakrájený sýr Eidam na mm silné plátky cca 5-0. Hodí se i na grilování masa. V tomto receptu je koření naprosto skvělé.


Připravuje se z různých druhů masa grilovaných na rotačním grilu, z kterého se postupně odkrajují plátky masa. Jsme specialisté na kebab. Naše firma se zabývá prodejem gyros grilů, příslušenstvím, prodejem masových produktů a vybavováním provozoven již více jak let.

Máme mnohaleté zkušenosti s projektováním provozoven i školením personálu. Zvolte si nás a odebírejte zboží od profesionálů. Utřeme česnek a smícháme jej s jogurtem a nasekanou pažitkou, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř. Masem, nakrájenou zeleninou a dresinkem naplníme rozkrojené housky.


Pečivo přiklopíme a na talířku zdobíme na plátkem citronu a. Naložené a uleželé maso zprudka smažíme na rozpáleném oleji. Smažíme téměř do křupava, ale ne do vysušení masa. Maso je pak křehčí a pikantnější.

Vepřové nudličky podle chuti ještě osolíme. Doplnit můžeme tatarskou omáčkou. Tzatziky, maso , hranolky, rajčata i zelí dávám zvlášť do mističek, aby si gyros mohl každý namíchat dle libosti a vlastní chuti.


Někdy na talíř připravuji i slanou palačinku, ale jídlo je tak syté, že to není potřeba. Rezne vyklepeme, posolíme, posypeme mletým čiernym korením a korením gyros. Sprudka opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Do výpeku pridáme trochu oleja a nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme dosklovita.


Jako gyros se dříve označovala směs koření určená pro úpravu masa. Jedná se o kořeněné vepřové nebo skopové maso nakrájené na plátky a upravené do podoby válce, který se opéká na vertikálním grilu. Naše firma se víc než let aktivně zabývá velkoobchodním a malobchodním prodejem kebabu a příslušenství.


Naším cílem je být lepší a kvalitnější než ostatní. Jak připravit maso na gyros ? I když gyros patří spíše k pokrmům typu fast foo celé tajemství se skrývá v dokonalém marinování masa, které je opravdu dlouho. K marinování se používá čerstvé koření jako oregáno, tymián, rozmarýn, chilli papričky a také sůl.


Omyté kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do mísy, zalijeme lžící oleje, promícháme. Posypeme cca lžíci koření gyros a promícháme, až koření obalí maso.


Necháme marinovat v uzavřené nádobě nejlépe přes noc.

Na rozpáleném oleji opečeme do červena. Podáváme s karí rýží a thajskou omáčkou. This feature is not available right now. Please try again later. Z oleja, soli, mletého čierneho korenie, sušeného cesnaku a korenia na gyros vymiešajte marinádu a dajte do nej na kúsky nakrájané kuracie mäso.


Gyros už není potřeba představovat. Dobre premiešajte a marinujte minút. V širšej panvici rozohrejte malé množstvo oleja, vložte ochutené mäso a za stáleho miešania a obracania opečte do mäkka.


Tip na bezvadný oběd nebo večeři. Pravda, někteří členové rodiny si vyžádají dvojitou porci – tak chutný a jedlý je gyros po domácku. Nejsme-li vyznavači islámské víry, jako masovou součást doporučujeme použít vepřovou panenku.


Stačí, když ho okořeníme a necháme chvilku. Veškerou svou přípravu - opečené maso , nakrájenou zeleninu, okurkové tzatziki nebo zakysanou smetanu, nahřáté, rozkrojené pita chleby a spoustu ubrousků - rozdělte na talíře a nechte strávníky, ať si každý svůj fastfoodový gyros sestaví sám. Gril na gyros neboli gyros gril, či také gril na kebab, neoznačuje pouze grily na přípravu velmi oblíbeného jídla, gyrosy jsou také zařízení, které slouží právě k přípravě kebabu.


Gyrosy jsou nejčastěji používaný v rychlých občerstveních na stáncích nebo na cateringu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky