Samé sa nám to bude zužovať a keď už je to dosť vysoké, potiahneme do. Plnka: likér vyšľaháme so šľahačkou ale nie uplne do tuha. Vrch špicu uzavrieme krémom (ozdobnou špičkou).
Nájde sa tu niekto, kto mi vie poslúžit s receptom na likérové špice. Na zajtra totiž mam robit špice a recept čo som mala neviem nájst.
Velmi by ste mi pomohli. Aj ja patrím medzi tie, ktoré sa chcú tento úžasný koláčik naučiť. Dokopy som sa do neho pustila dva krát.
S tým som mala najväčší problém, ako aj ty píšeš, aby som ich mala pekné duté, aby som vedela likér do nich napĺňať. Dievčatá posielam Vám jednu vychytávku pri tvorení likérových špicov. Pri vyťahovaní krému špičkou zostáva súdok zúbkatý,dá sa to odstrániť jednoduchým trikom tak,že Vám pomocník, napr.
Piškóty potieram čokoládou aby nenavlhli od likéru.
Samotné špice ťahám keď mám plech v mraziaku. Mám veľký mraziak,tak si to uľahčujem týmto a nepadajú mi špice. A tie čo sa mi nepodaria a popadajú,zmiesim do jednej misy,pridám namleté. Buflery sú piskotky pod spice. Mozno niekomu pomoze ;-) 5vajec 100gr kr.
Umyjeme metlicky a vyslahame bielka so zvysnym cukrom. Zltka dame do bielok, pridame muku a zamiesame. Striekame na papier s hladkou spickou. Recepty od Jožky sú výborné. Sledovala som v televizií jej pečenie.
Ona je z Púchova tak ako ja, ale osobne ju nepoznám, učí na hotelovej škole, je veľmi šikovná a so svojimi prácami sa umiestnila na 1. Likérové špice milujem a preto som sa rozhodla, že ich vyskúšam v domácom prostredí. Vypýtala som si recept od tety a skúsila. Môj experiment skončil s úspechom.
Ještě za dob pradávných jak tomu říkám my doma, jsme při každé návštěvě cukrárny neodolali fantastickým likérovým špičkám.
Krémový základ byl vynikající a ta likérová nádivka se nedá ani popsat. Nedávno jsem se setkala s kamarádkou, kterou jsem neviděla ani nepamatuji kdy a došli jsme k tomu, že kdysi jsme sedávali v cukrárně a při našich rozhovorech. Len škoda, že okrem lásky k nim mi matka príroda nenadelila aj takéto šikovné ruky. Klobúk dolu a, samozrejme, aj bod.
Necháme stuhnúť a podávame. TIP: Nebojte sa že do krému ide aj margarín, je zaujímavý ako ľadový a pekne drží tvar. Před nanesením krému na piškoty, pomažu střed piškotů čokoládou, aby od vaječáku nevlhly.
Po ztuhnutí čokolády nanáším speciální špičkou krém a nechám ztuhnout v lednici. Jedny z nejlepších dezertů! Alespoň to tvrdí můj otec, který se špiček neví nabažit :) Máte rádi? Likérové špičky dáme do lednice pořádně ztuhnout a až tak je máčíme v rozpuštěné čokoládové polevě.
Nezapomínejte, že krém musí být dostatečně vychlazený, abyste s ním věděli pracovat. Domácí likérové špičky je nejlepší dělat v zimním období když mrzne, jinak nevypadají tak výborně, ale na chuti to nic nemění. Dětský piškot s čokoládovým krémem a vaječným likérem vám pohladí chuťové buňky.
PIŠKÓTY: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.