úterý 7. července 2015

Sušení majoránky v sušičce

Z majoránky se používají lístky, a to jak čerstvé, tak sušené. Při sušení bylinek do kuchyně je princip sušení naprosto stejný, jak je popsaný. Jelikož majoránka neztrácí své aroma, je v kuchyni využívána jak čerstvá, tak sušená jako koření k dochucování polévek, omáček, jídel z masa,. Obecně by se to dalo shrnout tak, že jak perete prádlo v pračce, tak ho můžete sušit v sušičce.


Tedy to, co běžně perete na stupňů můžete dát do sušičky bez obav, pro prádlo prané na stupňů je vhodnější jemnější program a to, co obvykle perete pouze na stupňů do pračky raději nedávejte.

Tipy a rady na sušení prádla v sušičce. Co sušit, jak sušit, aby se prádlo nemačkalo, jaký program zvolit pro jemné prádlo a na jaký program sušit džíny, aby nebyly po vyndání ze sušičky vlhké? Z počátku bez návodu v ruce pravděpodobně.


Pokud v létě nestíháte spotřebovat úrodu bylinek ze zahrádky, usušte je a používejte v kuchyni po celý rok. Sušení bylinek a koření v sušičce. Hlavní podmínkou je sušit jednotlivé druhy odděleně, aby navzájem nenatáhly svá.


Obvykle sušení masa netrvá déle, než hodin.

To potom dojdou i ty nejodolnější kusy na sušicích sítech. Nenechávejte maso v sušičce zbytečně déle, jinak z něho budete mít nepoživatelnou drtinu, a hodiny práce přijdou vniveč. Za prvé je sušení rychlejší – oproti klasickému sušení , které počítáme ve dnech, sušení v sušičce počítáme na hodiny. Za druhé se v bylinkách uchovává větší množství léčivých látek a vitamínů, které se ztrácejí při „normálním“ sušení , např. Důležité je maso krájet po vlákně, ne přes.


V první verzi tohoto článku publikované před pěti lety jsem nabízel i variantu sušení v mikrovlnné troubě. Jelikož mně to vlastně nebylo nikdy příliš sympatické a proto jsem to vlastně sám nikdy nevyzkoušel, už zde návod vystavovat nebudu a nechám na případných zájemcích, aby sami zapátrali na internetu. Sběr: K sušení se sbírají stonky majoránky před rozkvětem, v době květu už bylinka obsahuje podstatně méně aromatických látek.


Bylinky lze sušit i venku, ale pouze za teplého a suchého počasí, a to raději ve stínu. Sušit můžete maso hovězí, vepřové nebo drůbeží. Nejlepších výsledků však dosáhnete právě s prvně jmenovaným druhem. Dále budete potřebovat: sójovou omáčku. K sušení je třeba vybrat dokonale libové maso – tedy žádný tuk.


Nejjednodušší způsob, nicméně ne každý sušičku má. Správně usušený šípek je tmavě červený, tvrdý, drolí se a uvnitř nesmí být lepkavý anebo vlhký.

Co budete k sušení bundy v sušičce potřebovat. Je to jednoduché – budete potřebovat sušičku, péřovou bundu a také míčky do sušičky. Při sušení péřové bundy nebo vesty je totiž důležité docílit toho, aby byla krásně načechraná.


Pokud budete péřové zimní oblečení sušit například na radiátoru nebo. Symboly pro sušení prádla. Normální či šetrné sušení v bubnové sušičce , okapávání. Tipy na sušení v sušičce prádla už rozebírají maminky na webu eMimino.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Rovněž při sušení pro vlastní potřebu je třeba vyhodit všechny i jen trochu plesnivé ořechy, které by mohly znehodnotit celou úrodu. Správně skladované vlašské ořechy by měli vydržet i dva.


Prát se dá na stupňů, ale sušení v sušičce je přeškrtnuté. Potřebuju poradit, jaké máte zkušenosti se sušením bund a jestli to mám zkusit dát do sušičky?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky