úterý 27. října 2015

Chléb s kukuřičnou moukou

Tento chléb pochází z dob nedostatku a často se mu nazývá chléb z indické mouky. Pro reakci sody je nezbytná kyselost, tudíž tekutina musí být kyselá. V příštím receptu vám ukážu, jak si vypěstovat kefírovou houbu z droždí, která vám z mléka bude dělat kefír. Irský sodný chléb s kukuřičnou moukou - recept, návod na uvaření Na této stránce pro vás vyhledáme všechny recepty na: Irský sodný chléb s kukuřičnou moukou.


Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty.

Bezlepkový chléb s pohankovou moukou recept 2. Super, akorát jsem si recept upravila, dala jsem pohankovou, kukuřičnou a rýžovou mouku. Na to, že to byl můj první pokus o domácí chléb , tak. Chléb s pohankovou moukou recepty, které budete milovat. Může se péct, smažit, nebo zřídkakdy i vařit v páře. Recept rychlý irský chléb.


Vyberte si recept na rychlý irský chléb a připravte si chutný a výjimečný rychlý irský chléb pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší rychlý irský chléb !

Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s. S kukuřičnou moukou recepty, které budete milovat. Koláč s kukuřičnou , pohankovou a rýžovou moukou. BIOHARMONIE, g pohankové mouky BIOHARMONIE, g rýžové mouky BIOHARMONIE, 1g másla, 1g sušeného ovoce (meruňky, kandovaný zázvor BIOHARMONIE), lžičky prášku do pečiva AMYLON, špetka muškátového. Na pečení koláčů můžete vyzkoušet i celozrnnou a kukuřičnou mouku.


Předehřejte troubu na 230°C. Smíchejte všechny ingredience dohromady a utvořte kouli. Do mísy dáme kukuřičnou mouku, cukr, prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem, solí a důkladně promícháme. Stranou si rozšleháme podmáslí, vejce a rozehřáté máslo a ihned vlijeme do moučné směsi.


Mícháme jen do tehdy, než se suroviny spojí do vláčného těsta. Smetana vám zajistí lesklou a tmavě zlatou kůrku, kukuřičný škrob s vodou zase poskytne kůrku křupavou a světle lesklou zlatou. Kukuřičné těsto vlijeme do formy a povrch uhladíme. Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi 3-minut odpočinout.


Ve druhé míse metlou ušleháme vejce, přidáme mléko a olej. Vypracované těsto rozdělíme na tři díly, uděláme z nich kuličky a ty rozválíme na placky o velikosti asi cm. Přeneseme je na plech posypaný kukuřičnou moukou , potřeme vodou, posypeme semínky nebo hrubozrnnou solí a lehce semínka nebo sůl zamáčkneme do povrchu a přikryjeme utěrkou.


Marocký chleba necháme asi hodinu kynout.

Vysypáváme jakoukoliv moukou , kterou používáme na pečení chleba. Nejlépe hladkou, kukuřičnou hladkou. Nebo smíchanou hladkou s kukuřičnou či hladkou smíchanou se škrobem nebo samostatný škrob. Já používám škrob, mouku co mám po ruce a někdy i celozrnnou. Mouku v ošatce uhladím rukou tzv.


Mně po zamíchání přišlo těsto hodně řídké, žitná mouka už nebyla, dosypala jsem to na zahuštění kukuřičnou moukou. Peču v teflonové formě na biskupský chlebíček, do trouby dávám hrnek s vodou a chleba po vytažení z trouby potřu slanou vodou. Mezitím si vysypte ošatku kukuřičnou moukou. Bochánek vložte do ošatky, povrch posypte moukou a přikryjte utěrkou. Těstu dopřejte alespoň hodiny klidu, ale můžete ho nechat kynout i do druhého dne.


Je možné zpomalit kynutí v chladničce a nechat chléb dokynout druhý den. Sypká směs na upečení domácého kynutého chleba. Výborné s našimi rillettes a paštikami, nebo s marmeládou. Vybírejte vyzkoušené recepty na Irský chleba, Irský chléb , Irský kotlík, Irské hrudky, Irský chléb nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj.


Taky od oka podle těsta. Potom udělat bochánek, já dávám do ošatky vysypané moukou. Po vykysnutí, tedy když už je z ošatky venku, skoro jako přetéká vyklopit na plech s papírem a nechat chvíli postát, ale nemusí.


C a potom minut na 190C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky