čtvrtek 29. října 2015

Jak sušit kořenovou zeleninu

Ale že bych někde našla aspoň jedinou zmínku o tom, zda tyto zeleniny můžu dát v sušičce dohromady, jak široké by měly být plátky, jak dlouho a na kolik stupňů bych měla sušit , případně fotopostup, to jsem nenašla a jak vidím, ani ty to tady nemáš, Vašku. Vše nakrájíme nadrobno a dáme sušit do sušičky-to je. Na teplém suchém místě doma na polici nebo v sušícím sítu se dají sušit bylinky a houby, zatímco ovoce a zelenina potřebují větší teplotu, jinak začnou plesnivět. V chladných měsících je můžete sušit na radiátoru nebo u kamen, v létě k tomuto účelu poslouží horkovzdušná trouba nebo elektrická sušička.


Některé sušičky nabízejí možnost sušit zeleninu , ovoce i houby dohromady, aniž by jednotlivé druhy převzaly pachy. Při koupi se řiďte selským rozumem, projděte si internetové obchody nebo se poraďte se známými, kteří přístroj na sušení rajčat a další zeleniny, využívají.

Existuje obrovská rozmanitost kořenových plodin, a principy sklizně jsou obecně podobné. Kořenovou zeleninu založte do skleníkových záhonů a zakryjte silnější netkanou textilií. Jakmile se objeví trvalejší mrazy, přidejte další vrstvu zateplení, například bublinkovou fólii – má výborné tepelně izolační vlastnosti.


V pařeništi můžete zeleninu založit přímo do země, zakrýt textilií a zasypat listím. Proto je pravděpodobné, že právě těchto rudých plodů budete mít nadbytek. Naposledy upraveno: 11.


Dobře skladovaná kořenová zelenina nám vydrží i několik měsíců. Až půl roku můžeme uchovat mrkev a celer.

Pastinák či kořenová petržel bez natě vydrží v dobré kondici přibližně čtyři měsíce. Co všechno je potřeba udělat pro to. Jako mřížku používám drátěné chromované šuplíky na příbory s vylámanými přepážkami, posazené na sebe, dole podložené.


Foukat můžete shora nebo z boku, podle toho, jak hustě jsou pokryté jednotlivé vrstvy. Sušení intenzivním proudem vzduchu při pokojové teplotě je překvapivě účinné a energeticky úsporné. Starej už mi zase churaví snad ho vitamíny, snad ho uzdraví přes rok klempíruje a potřebuje medicínu R:Nějaký pěkný banány tak pár tyhle jsou ale málo zralý. Téměř všechny druhy zeleniny můžete zařadit do jedné ze tří skupin v závislosti na tom, jak dlouho trvá, než se uvaří. Kromě běžné konzumace můžete využit sušené ovoce a zeleninu na zpestření některých jídel.


Ovoce můžete přidat do snídaňových cereálií nebo do jogurtu. Také do některých nápojů, jako je červené víno nebo čaj. Je výbornou surovinou do koláčů a různých jiných dezertů. Krájíte zeleninu pořád jedním způsobem? Naučte se ji krájet různými způsoby a dopřejte si díky tomu pestrost na talíři!


Zkuste sirky, oválky, špalíky nebo kytičky a všimněte si, jak se chuť zeleniny díky krájení mění. V elektrické sušičce s elektronickou regulací teploty můžeme sušit téměř všechno ovoce, kořenovou zeleninu , houby, bylinky, šípky nebo také květiny. Výhodou elektrické sušičky je snadná regulace teploty, kterou je dána kvalita usušení, za současného zachování maximálního množství hodnotných. Při takovém sušení však nejčastěji riskujete, že plody nebudou vyschlé pořádně.


TIP: Velmi zdravé ovoce jsou plody muchovníku.

Brambory uchováváme nejlépe v dobře větratelném sklepě. Cibuli a česnek svážeme a zavěsíme na vzdušném místě. Testování sušičky na ovoce a zeleninu Gallet. Kuchyňsky připravenou zeleninu vložíme do cedníku a ponoříme na minutu do hrnce s vroucí vodou. Poté cedník vytáhneme a ihned propláchneme pod studenou vodou.


U kořenové zeleniny přidáme trochu času navíc – podle velikosti minutu až dvě. Pokud nemáme cedník, můžeme použít např. Už dva roky dělá zápisník plný rad a nápadů, jak pěstovat zeleninu , radost českým zahradnicím a zahradníkům. Je to e-book plný zeleniny.


Té, kterou si vypěstujete. Jak blanšírovat zeleninu. Provede vás krok za krokem zahradničením od výsevu až po sklizeň. Naučí vás, jak zeleninu pěstovat a přiblížit se zeleninové soběstačnosti. Vybírejte libové maso, které obsahuje co možná nejméně tuku.


Sušit můžete hovězí, zvěřinové, drůbeží nebo rybí maso. Dlouhé mohou být, jak si budete přát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky