úterý 3. října 2017

Čerstvé brusinky recepty

Domácí marmeláda z čerstvých brusinek je výborná k lívancům, vdolkům, na celozrnné pečivo, ale hodí se i ke svíčkové omáčce. Na výběr pro vás máme obojí, tak se do nich pusťte! A komu by to nebylo dost, může si dát brusinky i ve formě tekuté. V kastrolu promícháme vodu s cukrem a přivedeme k varu. Do vroucího cukerného roztoku přidáme brusinky a vaříme, dokud bobule nepopraskají.


Pak teplotu snížíme, přidáme kůru a hřebíček.

Marmeládu z čerstvých brusinek vaříme na mírném ohni, za občasného. Recepty , rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. Ingredience: 2g cukru, 2g čerstvých brusinek, 2ml vody, ks hřebíčku, ½ lžičky citronové kůry. Technologický postup: Čerstvé bobule brusinek propláchneme studenou vodou.


Brusinky jsou vzácným darem přírody. Co všechno v sobě skrývají úžasné červené bobulky, které jsou skvělou pochoutkou, ale zároveň i podpůrným lékem? Především jsou brusinky významným přírodním antioxidantem.


Dále pomáhají při bakteriálním onemocnění močových cest, při kornatění tepen.

Plody brusinek se syrové pro svou natrpklou chuť nekonzumují. Připravují se z nich kompoty, šťávy, džusy. Sušené brusinky se používají do pečiva, obdobně jako rozinky. Tématické fráze: čerstvé brusinky cerstve brusinky recepty čerstvé brusinky recept brusinky čerstvé recepty z cerstvych brusinek recepty čerstvé brusinky čerstvého brusinky recepty recept z čerstvých brusinek recept čerstvé brusinky tapioka perly recepty sterilizované brusinky recept na čerstvé brusinky koláč z čerstvých.


Druhý den k nim přidejte citron nakrájený na kolečka a za stálého promíchávání je přiveďte k varu. Navíc mají řadu léčivých účinků. Například pomáhají při léčbě horečky, otoků, při zažívacích problémech nebo zánětu močových cest. Dokonce působí jako prevence proti zubnímu kazu. Obsahují vitamín A, E a C, minerály, antioxidanty a tzv.


Takové jsou nenápadné brusinky. Zázračná superpotravina s antibiotickými účinky, před nimiž se strachují žaludeční vředy, zubní kaz i infarkt. Téma brusinky čerstvé na recepty.


Přečtěte si veškeré aktuální informace o tématu brusinky čerstvé - nejnovější články, aktuality, fotografie, videa. Je to hrůza, že se do všeho cpe cukr. Všude, kam se běžně dává cukr (káva, čaj, kompoty, včetně brusinek, sladkokyselé okurky, štrůdl, atd. atd.) lze s úspěchem použít nekalorické a nenávykové sladidlo původem od jihoamerických indiánů - sušenou bylinku Stevia rebaudiana, která se dá u nás běžně sehnat. Pokud čerstvé brusinky neseženete, nenahrazujte je těmi sušenými.


Sáhněte po jakémkoliv jiném čerstvém ovoci, které vám chutná, nebo do tvarohu zamíchejte kakao.

Medailonky osolte a pečte ještě přibližně minut. Přikryjte a odstavte z ohně. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte brusinky , cibuli a cukr. Na silnějším ohni poduste za stálého. O geniální univerzálnosti listového těsta jsme nelhali!


Nejen, že z něj připravíte geniální moučníky, ale také lahodné slané koláče, záviny a chuťovky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky