Složení: citrusový pektin práškový. People use pectin for high cholesterol, high triglycerides, and to prevent colon cancer and prostate cancer. It is also used for diabetes and gastroesophageal reflux disease (GERD).
Commercially produced powder of pectin , extracted from citrus fruits. Pectin (from Ancient Greek : πηκτικός pēktikós, congeale curdled) is a structural acidic heteropolysaccharide contained in the primary cell walls of terrestrial plants.
Its main component is galacturonic aci a sugar acid derived from galactose. Na výrobu zavařenin - (želírující látka) Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na kg ovoce - lžičky (- g) pektinu smíchaného se - lžičkami cukru, povaří se minut a pak se přidá dle chuti 3- 6g cukru. Citrusový pektin - čistě přírodní pektin z citrusových plodů bez přidaných látek. Vzhled a barva: nažloutlý prášek Želírovací schopnost: 200°SAG. Přírodní pektin z citrusových plodů se používá na přirozené želírování marmelá želé, sirupů, džemů, rosolů nebo domácích želatinových bonbónů.
Je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy, ořechů a je GMO free (nepochází z geneticky upraveného ovoce). Nahrazuje tak plně, spolu s. Vlastní pektiny jsou lineární makr.
Přírodní citrusový pektin se často používá do džemů, marmelá zavařenin, ale také třeba při výrobě domácích „želatinových medvídků”. Nicméně, doporučuji si to ověřit na obalu výrobku. Naopak, pokud používají citrusový pektin , rádi se touto skutečností pyšní.
Původně se pektin prodával ve formě kapalného. UPOZORNĚNÍ: Vzhledem ke složité situaci způsobené epidemií Covid-a nadměrné vytíženost dopravců nejsme schopni zajistit obvyklou dobu dodání. Dávkovanie pri výrobe džemu: Na kg ovocia sa použije 7-g pektínu (cca 3-čajové lyžičky). Marmelády, želé, sirupy, džemy nebo snad domácí gumoví medvídci, všechno Vám pomůže připravit citrusový pektin ! Obsahuje citrusový pektin a je 1 rostlinného původu.
Je možné ho kombinovat s řepným i třtinovým cukrem. Pektin – éčko, kterého se nemusíte bát. Výrobek neobsahuje žádné konzervanty. Oetker na přípravu džemů podle vlastní chuti!
GMO, tudíž nepochází z geneticky modifikovaných surovin. Cookies z mandľovej múky. Ak chcete nahradiť klasickú múku oveľa zdravšou variantou, siahnite po mandľovej múke.
Nezanechá vám arómu ako ostatné orechové, či iné náhrady a pritom sa dokonale prispôsobí.
Ahoj, o víkendu jsem dělala svůj první džem a myslela jsem si, že zajdu normálně do sámošky, koupím pektin a hotovo. A omyl, jediný, co mají, je Gelfix a ten všivák dr. Tu nechci, to už mám pak lepší koupit průmyslovej džem, tam konzervant není. Takže doma zavařený je pak horší.
Pokud jste milovníkem marmelá můžete se radovat. Již dávno odzvonilo nezdravému zahušťování. Vyzkoušejte přírodní, zdravé zahušťování a své marmelády povyšte na další úroveň! Ovoce, které obsahuje vlastní pektin , např. Rozmíchejte s trochou cukru, přidejte nakonec, do rozvařeného ovoce a dlouho nevařte.
Stačí chvilku povařit a výsledek můžete vlévat do čistých sklenic a zavíčkovat. Zkušenost je taková, že byť citrusový pektin není brán jako konzervant, marmelády s ním vyrobené se nekazí – nebo snad jen minimálně. Džemy obsahují pouze ovoce, cukr, citrusový pektin , citrónovou šťávu, koření a některé i kapku pravé medoviny či rumu.
Při výrobě velmi dbáme na kvalitu ovoce, které ve velké míře pochází od místních regionálních dodavatelů.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.