Nakládaný česnek v oleji uložíme asi na týdny do temného a suchého prostředí. Oloupaný česnek pomeleme na masovém mlýnku. Rozpustíme tuk, přidáme sůl a zamícháme, potom přidáme pomletý česnek a znovu pořádně promícháme.
Připravenou směs dáme do malých skleniček a zavíčkujeme. Naložený česnek uchováme v chladu a temnu. Měkké rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, podle chuti osolíme a osladíme cukrem a ještě povaříme, aby směs zhoustla.
Pokud naložený česnek zhnědne nebo zezelená, není to na závadu. Po oloupání umeleme česnek na masovém strojku, ihned promícháme s dobrým rozpuštěným sádlem. Vyberte si ze stovek receptů na česnek v sádle , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření česnek v sádle.
Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších česnek v sádle receptů z čech i ze světa. Medvědí česnek v sádle recepty, které budete milovat. Hledáte přírodní lék, který nekoupíte v lékárně?
Pro prvotní odrazení nachlazení a chřipky zkuste česnek naložený v medu. V lidovém léčitelství je používán jako účinné antiseptikum a antibiotikum, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, prospívá srdci a pročišťuje.
Provensálský česnek naložený ve víně a koření je bez zápachu. Brambory pečené v husím sádle. Jemně krájená cibule se podusí na másle, přebytečný tuk se slije a na něm se podusí syrové hovězí maso a drobné kousky odkostěného kuřecího masa. Nasypeme česnekové stroužky a zalejeme octem nebo olivovým olejem. Skleničky uzavřeme a necháme 3-týdny odležet.
Sůl se přidává v poměru dílů česneku na díl soli. Stlačíme tak, aby směs pustila šťávu. Navrch ještě posypeme solí, zalijeme olivovým olejem a zavíčkujeme.
Necháme několik měsíců odležet. Při uchovávání v ledničce vydrží takto naložený česnek i několik měsíců. Nikdy nečekáme, až nám začne česnek vysychat a kazit se.
Dobře nám poslouží naložený v soli. Stroužky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle nebo ho semeleme na masovém strojku a rozetřeme na hustou kaši. Na kilogram česneku postačí gramů soli a trochu oleje. Tématické fráze: česnek v soli a tuku česnek v tuku a soli recept na pomletý česnek v soli česnek vtuku a soli nalozeny cesnek se 1 tukem česnek nakládaný v tuku česnek v soli a tuku recept česnek se solí a tuku česnek vtuku pomlety česnek naložený česnek v tuku naložený česnek v 1 tuku česnek na zimu v tuku česnek v soli recept česnek v sádle recept pomlený.
Dalším způsobem, jak uchovávat doma česnek , je naložit ho do sádla. Na 5g česneku je potřeba 250g sádla a 2g soli. Zalijte částečně vychladlým sádlem, zavíčkujte a uložte na chladné místo.
Může zhnědnout nebo zezelenat. Takto vydrží i dva roky. Zaváraniny - recepty, kuchárska kniha, varenie. Recepty na varenie pre všetkých kuchárov a kuchárky. Každý môže pridať svoj recept na varenie, hodnotiť recepty, komentovať recepty ostatných kuchárov a kucháriek.
V diskusii sa každý môže podeliť o svoje rady, tipy a nápady pri príprave receptov. Do skleničky dáme vrstvu soli, pak vrstvu oloupaných stroužků česneku, zasypeme solí a tak pokračujeme. Horní vrstvu tvoří sůl. Ve skleničkách promícháme olivový olej - lisovaný česnek - sůl (sůl každý jak má rád).
Důležité je nedávat plné skleničky, obsah nabobtná a vytéká pak olej ven. Díky uzavření prášku v kapsli je enzym aliináza chráněn před agresivním prostředím žaludku a lépe tak v tenkém střevě přeměňuje aliin na aktivní zdraví prospěšnou složku alicin. Přidáme bylinku a uzavřeme. Použití je do pomazánek, nakrájený na chleba, k masu nebo jen taková chuťovka. Zmrazený česnek Ať už máte česnek medvědí nebo jakýkoliv jiný, uchování bude stejné a pro uchování česneku v mrazáku to platí dvojnásob.
Sice se mnohdy tvrdí, že česnek se mrazit nemá, protože chlad mění strukturu i chuť česneku, ale v případě, že česnek používáte málo nebo prostě zbylo několik stroužků po sezóně, je to skvělá volba konzervace.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.